Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Samenwerking Praktijk Angst en Trauma Gouda met Praktijk Proximaal

Angst en Trauma Gouda is een kleinschalige praktijk voor psychologische hulp, gespecialiseerd in de behandeling van angststoornissen en traumaproblematiek. In de therapieën wordt veel aandacht besteed aan de emotionele, cognitieve en gedragsmatige kanten van de angst.

Als angstklachten lang aanhouden kunnen er, door een verhoogde spierspanning en een verstoorde ademhaling, echter ook lichamelijke klachten ontstaan. Denk aan klachten als spierpijn in nek en schouders, lage rugpijn, hoofdpijn, druk op de borst en benauwdheid. Angst- en traumaklachten worden vaak vertaald in lichamelijke symptomen, de zogenoemde psychosomatische klachten. Als deze lichamelijke klachten op zichzelf weer reden zijn voor angst, ontstaat er een vicieuze cirkel.

Er is een voortdurende wisselwerking tussen lichaam en geest; deze twee zijn niet van elkaar te scheiden. Bij de behandeling van (langdurige) angstklachten is het vaak belangrijk om zowel naar de psychische als de lichamelijke kant te kijken. Dit vereist zodoende een goede samenwerking van de geestelijke gezondheidszorg met een lichaamsgerichte behandeling.

Angst en Trauma Gouda heeft goede ervaringen met Praktijk Proximaal, die zich als professionele sportmassagepraktijk gespecialiseerd heeft in onder meer de behandeling van mensen met nek- en schouderklachten, hoofdpijn, migraine en ademhalingsproblemen. Massage vermindert de afgifte van hormonen en stoffen die betrokken zijn bij stress en angst, waardoor de lichamelijke klachten afnemen. Dit maakt dat de hierboven beschreven vicieuze cirkel doorbroken wordt. Het lichaam komt in een status van rust en herstel, wat weer bevorderlijk is voor het werken aan de psychische kant van de angst.
Nick Houdijk van Praktijk Proximaal is een zeer professionele behandelaar met veel kennis van zaken en een goed oog voor de persoonlijke kant van de klachten van zijn cliënten. Praktijk Angst en Trauma Gouda werkt dan ook graag met hem samen om cliënten met angstklachten zo effectief mogelijk te behandelen.

Klik voor meer informatie op het logo en vraag naar Hanneke Plaizier

 

Praktijk Proximaal verwijst mensen met angsten en trauma's door naar Angst en Trauma Gouda