Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Joeri Terlouw – Meeloopuurtje bij Nick

Inleiding:

Mijn naam is Joeri Terlouw en ik zit in m’n laatste jaar van de havo. Als ik het havodiploma haal ben ik van plan om fysiotherapie en/of sportmassage als vervolgstudie te kiezen. Tijdens m’n oriëntatie ben ik in contact gekomen met Nick. Nick was zeer enthousiast om mij te helpen in deze keuze en bood me aan om op gesprek te komen. Tijdens dit gesprek werden mij veel vragen gesteld waar ik eigenlijk nog niet over na had gedacht. Nick bood daardoor ook aan om een uurtje met hem mee te lopen. Ik vond dit een kans die ik niet kon laten liggen, dus pakte ik deze kans met beide handen aan.

Meeloopuurtje:

In het uurtje dat ik mee mocht lopen kwam er een persoonsbeveiliger binnen die last had van zijn onderrug en last had van een vervelende hoofdpijn. Nick probeerde via veel gerichte gesloten vragen er achter te komen wat deze man mankeerde. De laatste vraag was wat de man na
deze behandeling wilde bereiken qua probleemvermindering. Na de behandeling werd hier opteruggekomen.

Na de vragen moest de man zijn kevlarvest aantrekken voor het onderzoek. En dit vest bleek uiteindelijk ook een deel van het probleem te zijn. Terwijl de fysiotherapeut meer bezig was met de onderrug kon Nick al aan de houding van de man zien dat het iets anders was. De man stond en
ademde verkeerd waardoor veel spieren verkrampten, wat daarna leidde tot de hoofdpijn. Ik vond het heel bijzonder om te zien hoe Nick aan de houding van iemand al heel veel dingen kan aanwijzen die met het probleem te maken hebben. Ook met de palpatie voelt Nick gelijk de problemen en probeert er verbanden tussen te leggen.

Tijdens de massage masseerde Nick de spieren die volgens de man heel vast zaten. Nick voelde gelijk dat de spieren vol met melkzuur zaten door het constant aanspannen van die spieren. Door de best pijnlijke massage maakte Nick de spieren een stuk losser en zo kon het lichaam uiteindelijk het melkzuur gaan afvoeren.

Nadat de behandeling klaar was werd aan de man gevraagd of hij de punten die hij wilde verbeteren ook echt waren verbeterd. Dit was gelukt! Het voelde alleen nog een beetje pijnlijk aan, maar dat is logisch na zo’n massage. Van het maken van een nieuwe afspraak was nog geen sprake omdat
het lichaam eerst nog moest herstellen en het melkzuur moest afvoeren. Als alles daarna nog niet optimaal voelde kon de man bellen voor een nieuwe afspraak.

Mijn toekomst:

Na het meeloopuurtje met Nick ben ik er zeker van dat ik de studie fysiotherapie wil doen. De manier waarop je mensen met lichamelijke klachten kan helpen spreekt mij erg aan. Helaas is fysiotherapie een lotingsstudie. Maar ook hiervoor heb ik dankzij Nick een alternatief weten te vinden. Stel dat ik word uitgeloot voor fysiotherapie dan ga ik de 1 jarige studie volgen van sportmassage. Na dit jaar zal ik me dan weer in gaan schrijven voor fysiotherapie.

Conclusie:

Ik vond de manier waarop Nick werkt zeer bijzonder. Hij ontdekt vaak al klachten voordat de persoon er iets over heeft gezegd. Ik vond het een heel bijzonder, leerzaam en interessant uurtje.