Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Eric (43 jaar)

Anderhalf jaar geleden kreeg ik na een verkeerde beweging met mijn nek, last van oorsuizingen. Een week later zat mijn nek volledig vast, extreem vermoeid, kon nauwelijks eten van misselijkheid, had tintelingen in ledematen, en uiteindelijk paniekaanvallen. Ik kon me een aantal weken nauwelijks bewegen, zat ziek thuis en ik ben toen 5 kilo afgevallen. Na bezoeken aan huisarts, KNO arts, psycholoog en chiropractor was de diagnose overspannen en tinnitus (oorsuizingen).

De combinatie van bovengenoemde consulten hebben weliswaar eerste inzichten en verbeteringen gebracht, maar raakten niet de kern van het probleem. In feite was het probleem een verkeerde houding, en als diepere oorzaak te weinig tijd voor ontspanning. Nick heeft dit als eerste duidelijk aan de oppervlakte gekregen, en in zijn behandelingen steeds de link gelegd tussen denken, gedrag en hoe het lichaam daarop reageert.

Op zich is algemeen bekend dat te veel hooi op je vork nemen, of een verkeerde werkhouding aannemen, tot klachten kunnen leiden. Wat voor mij nieuw was, is dat iemand in staat is om precies te kunnen analyseren welke type houding leidt tot welke verstarring van spieren, tot in detail per spier. Nick is daarin zeer overtuigend, en laat je ook ervaren welke spieren dat zijn. Vervolgens weet hij in een half uurtje deze spieren soepel te krijgen. Ook verdere aanwijzingen omtrent houding en gebruik van ademhaling, heb ik zelf kunnen uitproberen, en het werkt.

Door zijn directe manier van communiceren en heldere manier van analyseren, kon Nick mij overtuigen wat ik zelf aan het probleem kon doen. Met andere woorden masseren of het los maken van de spieren is een kunst die Nick tot in de puntjes beheerst, maar dit is uiteindelijk symptoom bestrijding. Het punt waar Nick zich in mijn geval echt onderscheidde van andere behandelaars, is bewustwording van de dieper liggende oorzaken. En het vermogen te ontwikkelen om zelf het herstel te verwezenlijken.

De behandeling van Nick was om deze reden een cruciale component in het herstel dat inmiddels flink gevorderd is. Af en toe kom ik nog langs voor een onderhouds beurt.