Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Zwangerschapsmassage

Bent u zwanger? U kunt bij ons terecht voor begeleiding gedurende de gehele zwangerschapsperiode en zwangerschapsmassage.

Praktijk Proximaal is geselecteerd als stagebedrijf voor De Verloskunde- Academie van de Hoge School Rotterdam. Verloskundigen in opleiding kunnen hun Ketenzorgstage bij ons doen. Lees  hier het stageverslag van een van hun verloskundigen.

Zwangerschapsmassage

Specifiek zwangerschapsgerelateerde pijnklachten in het rug-nek-schoudergebied, de onderrug en het bekken kunnen succesvol worden behandeld. Indien het noodzakelijk is om de behandeling specifiek aan te passen, wordt contact gezocht met de verloskundige of huisarts. Naast een pijnverlichtende behandeling geven wij adviezen op het gebied van omgaan met het steeds minder gemakkelijk bewegen gedurende de zwangerschap.

cynthia1De behandeling start met het informeren naar het verloop van de zwangerschap tot nu toe. Altijd wordt geïnformeerd naar de uitslagen van het laatste bezoek aan de verloskundige. Indien er geen beperkende indicaties worden waargenomen kan er worden behandeld. Bij twijfel wordt ter plekke contact gezocht met de verloskundige, huisarts of gynaecoloog.

Afhankelijk van de wijze waarop de zwangerschap in de eerste twaalf weken wordt ervaren, kan er vanaf de eerste dag van de zwangerschap worden behandeld. Indien gedurende de eerste twaalf weken de misselijkheidklachten hevig zijn, wordt massage afgeraden. Daarna kan er gestart worden met behandelen.

De zwangerschapsmassage werkt als volgt: Als u niet meer op uw buik kunt liggen, wordt u afwisselend liggend op uw linker- en rechterzijde of zittend gemasseerd. Doordat uw hoofd, nek, rug, buik en benen worden ondersteund, ligt u zeer comfortabel.

De massagehandeling wordt als rustig, ontspannend en diep ervaren doordat pijnprikkels worden vermeden. Indien u klachten heeft die gerelateerd zijn aan bekkeninstabiliteit, wordt indien nodig overleg gepleegd met de huisarts of wordt u doorverwezen.