Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Sportmassage

De basis van elke behandeling die in onze praktijk wordt gegeven, is bindweefselmassage Klassieke Massage en Sportmassage. Deze manieren van behandelen vallen te omschrijven als “de medische massage van vroeger”: krachtige, diepe behandelingen gericht op het verbeteren van de lichaamshouding en het behandelen van onderliggende spierlagen. Voorafgaand aan de behandeling wordt u onderzocht om te kijken wat onderliggende problemen kunnen zijn.

Deze typerende wijze van behandelen verhoogt de doorbloeding in de behandelde spier of spiergroep waardoor ontspanning in het betreffende lichaamsdeel verbetert. Het gevolg van deze behandeling is dat door gebruik van knedingen, afvalstoffen worden afgevoerd waardoor pijn vermindert.

Deze manier van behandelen is bedoeld voor iedereen! In de tijd dat deze behandeling werd ontwikkeld maakten vooral sporters gebruik van deze wijze van behandelen. Vandaag de dag melden vooral mensen zich bij ons die in het dagelijkse leven pijnklachten ervaren aan houdings- en bewegingsgerelateerde spiergroepen of mensen met specifieke klachten.

Sportmassage

Opvallend is dat er mensen bij ons komen die elders uitbehandeld zijn en die wij kunnen helpen door deze specifieke vorm van massage. Praktijk Proximaal werkt samen met de vakgebieden Fysiotherapie, Chiropractie en Houdingstherapie. Kijk  op Partners en Netwerk voor meer informatie.

Diegenen die regelmatig een Sportmassage ondergaan ervaren dat hun pijnklachten verminderen en hun bewegingsvrijheid wordt vergroot. De Sportmassage is een specifieke vorm van massage: vaak op het moment van masseren kan het gevoelig of pijnlijk zijn. Na de massage voelen de spieren echter zacht, ontspannen en plezierig aan en heeft uw lichaam behoefte aan rust. Om te voorkomen dat na verloop van tijd de gemasseerde spieren weer opnieuw gaan verzuren, worden altijd houdingsadviezen gegeven.

U kunt bij ons tevens terecht voor begeleiding bij herstel van sportblessures, tennisarmklachten of RSI. Indien nodig worden tape- of bandageringstechnieken toegepast.