Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring behandeling middenrif/ademhalingsklachten – Peter (53)

Ik ben in juli 2019 geopereerd aan een ernstig lekkende (mitralis)hartklep. Deze is bij een sportkeuring ontdekt. Ik had hiervan geen klachten. Voor de operatie was ik een bijzonder sportieve recreant: zwemmen, fietsen en vooral hardlopen op een bovengemiddeld niveau. Vanaf dag 1 na de operatie klaagde ik over een zeer beperkte ademhaling en gevoel dat mijn middenrif op slot zat. Daar kwamen maag- en darmklachten bij, terwijl ik die daarvoor nooit had gehad. Hier is vanuit het ziekenhuis weinig aandacht aan besteed. Ook tijdens het revalidatieproces is daar niets mee gedaan. Dit frustreerde mij enorm. Ik voelde mij niet…

Lees de hele ervaring

Ervaring Jeroen (41)

Al jarenlang heb ik last van het brokgevoel in de keel en heb regelmatig zuurklachten (opkomend maagzuur) Ik ben hier al meerdere malen voor bij de huisarts geweest. Echter verder dan het voorschrijven van maagbeschermers (omeprazol) kwam het niet. Toen ik de eerste keer in 2014 langdurig dit gevoel had, is het uiteindelijk na een half jaar ook weer vanzelf weggegaan. Nu ik medio 2016 weer dezelfde klachten kreeg, ben ik nogmaals naar de huisarts gegaan. Echter ook deze keer weer kom hij niet veel meer doen dan weer maagbeschermers voor te schrijven. Dat was voor mij een rede verder…

Lees de hele ervaring

Ervaring Yvette (49 jaar)

Testimonial: Ongeveer 2 1/2 jaar geleden ging ik met een A4'tje vol naar de huisarts met allerlei vage klachten inclusief extreme vermoeidheid, tintelingen in vingers en krachtverlies in de handen, pijnlijke armen, pijn in mijn nek en gloeiende elleboog. Conclusie huisarts: bloeduitslagen zijn goed, dus waarschijnlijk overgangsklachten. Daarna naar de acupuncturist geweest:  1e conclusie acupunctuur: restant Pfeiffer wat nog in het lichaam zit, na een aantal behandelingen 2e conclusie: waarschijnlijk toch overgangsklachten. Deze behandelingen hielpen telkens 1 dag, dus na een paar maanden mee gestopt. Na een jaar bij een andere acupuncturist geweest, volgens haar stroomde m'n energie niet goed…

Lees de hele ervaring

Ervaring Peter (62 jaar)

Hardnekkige patiënt Peter Lems Half december 2015 bezoek gebracht aan Nick Houdijk in verband met (inmiddels) ernstige nek- en schouderklachten. De spieren in mijn nek trekken, zonder dat ik dat beheers, onwillekeurig samen en sturen mijn hoofd voortdurend richting mijn rechterschouder. Los van de pijn heb ik er last van tijdens het autorijden, wandelen, mijn werk (veel achter de computer) en in sociale contacten. Mogelijk samenhangende klachten zijn pijn in de rug en in de spieren van mijn bovenbenen. Deze klachten heb ik al langer, maar niet zo heftig. Ik heb eerder fysiotherapeuten bezocht in 2002 en 2010. In beide…

Lees de hele ervaring

Ervaring Peter (62 jaar)

Half december 2015 bezoek gebracht aan Nick Houdijk in verband met (inmiddels) ernstige nek- en schouderklachten. De spieren in mijn nek trekken, zonder dat ik dat beheers, onwillekeurig samen en sturen mijn hoofd voortdurend richting mijn rechterschouder. Los van de pijn heb ik er last van tijdens het autorijden, wandelen, mijn werk (veel achter de computer) en in sociale contacten. Mogelijk samenhangende klachten zijn pijn in de rug en in de spieren van mijn bovenbenen. Deze klachten heb ik al langer, maar niet zo heftig. Ik heb eerder fysiotherapeuten bezocht in 2002 en 2010. In beide gevallen oefeningen mee voor…

Lees de hele ervaring

Ervaring Saskia (44 jaar)

Nick is een vakman pur sang, die er genoegen in schept goed werk af te leveren. Sinds enkele jaren ben ik een ‘vaste klant’ bij Nick Houdijk van Praktijk Proximaal. Hij behandelt mij voornamelijk voor nek- en schouderklachten (ik zit hele dag achter de computer), maar eigenlijk doet hij veel meer dan dat. Nick kijkt namelijk verder dan alleen mijn directe klachten. Hij observeert me van top tot teen om een totaalbeeld te krijgen en neemt daarbij ook de verborgen signalen waar. Hij koppelt terug wat hij ziet en doet dan een voorstel voor een behandeling, waarbij hij mij het…

Lees de hele ervaring

Ervaring Saskia (39 jaar)

Ik ben Saskia, ik ben 39 jaar. Ik loop al 3 jaar met schouder/nek klachten. Verder heb ik sinds een klein jaar last van obstipatie. Nu heb ik het prikkelbaar darm syndroom maar dit begon plotseling dus heb ik een aantal darmonderzoeken gehad om uit te sluiten dat het niks ernstigs was. Dit omdat er veel darmkanker in de familie voorkomt. Gelukkig was dit niet het geval. Voor mijn schouder/nek heb ik bij 3 verschillende fysiotherapeuten, een chiropractor, een neuroloog en een orthopeed gelopen. Er zijn verschillende foto’s, scan’s en onderzoeken gedaan maar er was geen oorzaak te vinden voor…

Lees de hele ervaring

Ervaring Jolanda (44 jaar)

Ik heb al een jaar of 10 regelmatig last van schouder- en nekklachten, vooral op mijn werk, waar ik de hele dag achter de computer zit. Ik ben hiervoor al vaak bij een fysiotherapeut geweest, hierdoor verdwenen de klachten meestal wel weer even maar doordat er niet echt op de oorzaken in werd gegaan kwamen de klachten al snel weer terug. Inmiddels ben ik er zo aan “gewend” dat ik niet meer zou weten hoe het anders aan kan voelen. Totdat ik bij Nick Houdijk kwam. Ik kwam bij hem terecht op advies van mijn yogadocente. Zij merkte dat ik…

Lees de hele ervaring

Ervaring Nanette (19 jaar)

Hoi Nick! Het heeft even op zich laten wachten maar bij deze het stukje voor je site: Ik ben een meisje van 19, ik heb altijd veel gesport en ook altijd last gehad van blessures en kwaaltjes. Ik kamp nu al een zeer lange tijd met rug, schouder en nekklachten en heb daarvoor al enorm veel fysiotherapeuten, chiropractoren etc. bezocht. Daar werd logischerwijs bij elke behandelaar als eerst gevraagd waar ik voorheen nog meer last van heb gehad en vervolgens werd de behandeling vrijwel altijd daarop gebaseerd. Ik heb veel behandelaars aan mijn lichaam gelaten, bij de een voelde dat…

Lees de hele ervaring

Ervaring Marleen (45 jaar)

Ik ben Marleen en ben 45 jaar en heb al jarenlang last van nek-en schouderklachten.Soms was er een periode met minder klachten maar dan weer een vervelende periode met heftige klachten. De klachten bestonden uit: pijn in m`n schouders, pijn en stijfheid in mijn nek, pijn in mijn bovenrug etc. Eigenlijk was ik altijd in mindere of meerdere mate belemmerd door mijn klachten. Bijvoorbeeld: bij het autorijden kon ik niet goed over mijn schouder kijken, bij het aan- en uittrekken van een jas of trui deed mijn schouder erg zeer, iets optillen ging lastig en ik sliep slecht. Ik``leerde`` er…

Lees de hele ervaring