Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Evelien (17 jaar)

Mijn ervaring met medical taping door Nick.

Een aantal weken geleden ben ik met voetbal door mijn enkel gegaan. Bij de dokter werd geconstateerd dat ik een scheurtje in mijn enkelband had. Dit zou door rust houden vanzelf genezen. Ik had anderhalve week, nadat ik door mijn enkel was gegaan, een dansoptreden waaraan ik hoe dan ook mee zou doen. Mijn ouders wilden mij dit niet zomaar laten doen met een zwakke enkel. Toen kwam ik bij Nick terecht. Hij zou mijn enkel verstevigen met tape, zodat ik meer stevigheid had met het dansen en minder last zou hebben met het optreden.

Ik had verwacht dat mijn enkel enorm dik ingetapet zou worden met sporttape, zodat ik kon dansen en het tape zorgde dat ik de pijnlijke beweging niet kon maken. Dit zou een korte termijn oplossing zijn, ik zou die avond kunnen dansen en daarna rust houden om alles te laten genezen.

Toen ik bij Nick aan kwam, had hij de dag ervoor zijn diploma gehaald voor het medical tapen. Dit is een speciale manier van tapen met elastisch tape. Ik vond het allemaal goed, zolang ik maar kon dansen. Nick had zich goed voorbereid, hij had mijn geval voorgelegd aan zijn leraar van het medical tapen en hem om advies gevraagd. Ook had hij geoefend hoe hij de tape bij mij aan zou moeten brengen, dit is voor elk geval weer anders.

Voordat Nick begon met tapen, deed hij eerst een functietest om te kijken wat ik wel en niet kon. Terwijl hij aan het tapen was, legde hij uit wat hij deed en waarvoor het diende. De elasticiteit van de tape zorgde voor bevordering van het vochtafvoer, dit omdat mijn enkel erg dik was.

Nadat het tapen gebeurd was, vroeg Nick mij te lopen en te vertellen hoe het voelde. Het voelde alsof ik een soort extra spier op mijn voet had, wat mijn voet in de juiste positie hield. Verder kon ik de bewegingen goed maken, maar allemaal niet ver genoeg dat het pijn zou doen, dan trok ‘de extra spier’ mijn voet weer terug. Dit voelde heel fijn, ook al kwam het niet overeen met mijn verwachtingen, namelijk enorme stevigheid. Doordat ik deze stevigheid niet voelde, vroeg ik of het wel verstandig was te dansen. Nick had zijn diploma voor de cursus de dag ervoor gehaald, dit kon hij mij niet met zekerheid zeggen. Om mij toch de bevestiging te kunnen geven, belde hij zijn leraar op, om van een ervaringsdeskundige toch het bevestigende woord te horen. Het bleek allemaal goed te zijn. Ik kreeg nog wat instructies voor een warming up, voordat ik aan het optreden zou beginnen.

Diezelfde avond heb ik mijn dansoptreden gedaan en dit verliep boven verwachting, ik had geen last van mijn enkel. Ik had door de tape toch een bepaalde stevigheid. De tape voelde dus als een spier en gaf mijn hersenen een seintje wanneer ik te ver zou gaan.

Nick had mij gevraagd om nog een aantal keer voor na-controle te komen, hij tapete mijn enkel nu op een andere manier om de zwelling steeds meer af te laten nemen. Het gaat nu steeds beter en deze tape is veel beter dan de gewone sporttape, het bevordert de genezing, dus beter voor lange termijn!

Ik ben heel blij dat Nick mij zo behandeld heeft!