Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Laurens (35 jaar)

Al sinds de middelbare school heb ik momenten waarop ik wazig zie en vervolgens hoofdpijn krijg. Toen ik jong was, dacht men dat dit kwam door een te lage bloedsuikerspiegel. 15 jaar later bleek pas dat het migraine betrof. In die 15 jaar had ik periodes met migraine aanvallen en soms jaren niet. 4 jaar geleden nam het aantal migraine aanvallen ineens toe. Eerst 1 per jaar, toen 3 per jaar en in 2015 waren het er 5.

In 2016 nam de frequentie verder toe. Er was daarnaast nog iets anders aan de hand, sinds december 2015 was ik behoorlijk vermoeid en na een migraine aanval eind april 2016, was ik te vermoeid om te werken. Ik kreeg toen de diagnose burn-out. Een aantal maanden later ging het weer best goed met me, meer energie en werk rustig aan het opbouwen. Ook ging sporten weer een stuk beter. Helaas bleven de migraine aanvallen wel terugkomen, ongeveer iedere 3 weken had ik een migraine aanval. Hierdoor was het vertrouwen in mijn lichaam enorm gedaald.
Na zoeken via Google ben ik allerlei zaken gaan proberen: Bietensap, magnesium tabletten, geen koffie, geen alcohol etc. Helaas nam de migraine hierbij niet af. Uiteindelijk kwam ik op de site van Praktijk Proximaal terecht. Vanwege de verhalen op de site heb ik een afspraak gemaakt.
Al vóór het eerste het consult viel me de zorgvuldigheid van Nick al op. Nick stelde veel vragen en wilde goed weten wat er aan de hand was en wat mijn verwachtingen waren. Ook legde Nick veel uit over migraine en de behandeling. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt bij een therapeut. Na de 1e behandeling was er meteen resultaat. Alsof er een baksteen van mijn hoofd afgehaald was. Ik kon voor mijn gevoelen voor het eerst in maanden ook weer lachen.
Het effect na behandeling 2 was nog groter. Ook gaf Nick me tijdens behandeling 2 nog wat tips en ook concrete opdrachten mee. O.a. minder opkroppen en meer emotie uiten, concreet met manieren waarop. Ook kreeg ik tips voor tijdens het sporten om bepaalde spiergroepen iets meer aandacht te geven voor een betere houding.
Bij behandeling 3 zag de wereld er voor mij wederom een stuk beter uit. Behandeling 3 vond plaats na een aantal pittige weken voor mij (zowel zakelijk als privé). Omdat ik me door de eerste 2 behandelingen beter voelde dan de periode daarvoor en mede dankzij de tips van Nick heb ik me daar goed doorheen geslagen. De negatieve spiraal waar ik in zat, was in een paar weken tijd een positieve spiraal geworden.
Inmiddels ben ik nu 10 weken migraine vrij! Ik werk al weer 20 uur per week en de opbouw van uren gaat lekker. Ik voel me steeds meer mezelf worden, maar dan wel een verbeterde versie. Het vertrouwen in mijn lichaam is aanzienlijk gegroeid.
Nick gaf aan dat bij mij de winst na een paar weken echt enorm is. Ik denk dat dit naast de fantastisch behandelingen te maken heeft met het serieus aannemen en opvolgen van zijn adviezen. Ik werd voor mijn gevoel wat uit mijn comfort zone gehaald, maar het blijkt dat mijn comfort zone groter is dan ik dacht… Maar omdat ik niet fit was, had ik de neiging om mijn wereld steeds kleiner te maken, maar dit versterkte alleen maar het negatieve gevoel. Mijn advies is om de adviezen van Nick goed op te volgen. En mocht je een advies niets vinden, spreek het dan uit er ga er niet over piekeren!

Laurens (35)