Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Nathalie (45)

Pijnlijk stuitje knapt op na behandeling
Het kan zomaar gebeuren: je valt met je fiets en belandt op je stuitje. Dan weet je niet meer hoe je moet zitten of (lang) staan. Van zowel de huisarts als je omgeving hoor je: “Niets aan te doen en het duurt lang voordat het over is.”
Daar nam ik geen genoegen mee, want ik wil er alles aan doen om zo snel mogelijk te herstellen. Dus belde ik met Nick Houdijk van Praktijk Proximaal en vroeg hem om advies. Hij zag zeker mogelijkheden om het herstel te bevorderen en maakte al snel een plekje vrij voor me.
Wat een goede zet was dat: door de behandeling van Nick namen mijn klachten al na één behandeling fors af (ik schat in dat ik 40% minder klachten had). Doordat hij de banden en spieren rondom het stuitje oprekt (dat geeft een weldadige pijn), komt er meer ruimte en ontspanning in het pijnlijke gebied. Ik kon al vrij snel weer makkelijker bukken en ook autorijden (wat ik tot dan toe een crime vond) ging beter.
Nick behandelt alleen de spieren en banden aan de buitenkant. De ook mogelijke rectale behandeling door een osteopaat ( -lees: het manipuleren of kraken van het os Coccygis of stuitbeen- red.) , laat hij graag aan de specialist zelf over.
Naast de behandeling weet Nick altijd de juiste tips te geven om de pijn te verzachten: goed pijnmedicatie zodat de spieren ook wat verslappen, goed koelen (lang en vaak) én oefeningen om de onderrug te ontlasten cq te verstevigen.
Door de behandelingen van Nick ben ik snel weer in staat om te werken en te bewegen. En dat is me alles waard! Je begrijpt: Nick staat voor mij op een voetstuk!

Nathalie(45)