Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Pascal van Norden

Al een lange periode had ik last van een irritatie/ pijnlijke plek op mijn hielbot. Vooral in de ochtendtrainingen was het linker been stijf, deed de plek flink pijn en was de loopbeweging met het linker been houterig in vergelijk met het rechter been. Na een aantal minuten bewegen werd de loopbeweging weer soepel en verdween de pijnlijke plek, maar deze keerde terug zodra de benen rust hadden gehad. Voor 2014 had ik 2 grote doelen in mijn agenda gezet waar ik hard voor wilde gaan trainen, maar de pijnplek op mijn hiel maakte me onzeker of dat ik het schema wel zou kunnen volbrengen. Ok, voordat ik het schema in ging stappen ben ik opzoek gegaan naar een specialist die mij verder kon helpen dan alleen symptoom bestrijding. Nadat ik zeer positieve berichten had gehoord over de behandelingen van Nick Houdijk van Praktijk Proximaal besloot ik om contact op te nemen voor een afspraak om te kijken of hij me verder kon helpen. Na een aantal behandelingen heeft Nick me op het goede spoor gezet door de stijve spierketen te behandelen en te zorgen dat ik meer ging begrijpen van de processen in het lichaam die plaatsvinden bij belasten en herstellen na de belasting. Het aanpakken van de spieren was op de behandeltafel, hier merkte ik direct een positief effect op de spierketen (van onderkant linkervoet naar de bilspier). Tijdens deze behandelingen voelde ik de spierketen veranderen van een op spanning staande snaar naar een slap elastiekje. Gelijk dezelfde dag was het tijdens het hardlopen te merken dat het bewegingsmechanisme van de benen weer soepel ging, hierdoor kon ik mijn lijf blijven belasten en werd het mogelijk om in een zwaar trainingsschema te stappen richting 2 mooie doelen. Naast de behandelingen heeft heb ik veel van Nick geleerd mbt de werking van het lichaam en met veel van zijn aanbevelingen ben ik aan de slag gegaan om het herstel te bevorderen na pittige belasting. Deze tips liepen uiteen van timen trainingen, rekoefeningen, werking spieren bij belasting, energie systeem in het lichaam, voeding tijdens de wedstrijden, ademhalingstechnieken en voeding na de belastingen. Wat voor mij echt heeft gewerkt zijn de voedingstips, het bewust zijn wanneer er wat gegeten moet worden en waarom heeft er voor gezorgd dat ik beter herstelde na trainingen en wedstrijden. Ook tijdens wedstrijden werd ik slimmer door de juiste voedingsmiddelen te nemen op de juiste tijd zodat in het laatste deel van de race voldoende energie in mijn lijf zat om door te kunnen trekken. Uiteindelijk heb ik met veel succes mijn 2 doelen weten te verwezenlijken:

  • Doel 1 = Sterk presteren in Nederlands team in Duitsland, Bodefeld (3e overall en 1e NL’r. 67km in 4:48:50)
  • Doel 2 = Sterk presteren in Nederlands team in Frankrijk, Chamonix (41e overall en 2e NL’r , 42.2km in 3:58:25 met 2400HM tijdens het WK skyrunning / Mont Blanc marathon)

Pascal van Norden

Note van Nick: Pascal heeft aangegeven geen bezwaar te hebben om met voor,- en achternaam in dit stuk vernoemd te worden. Wilt u Pascal volgen op zijn blog? klik hier. Pascal van Norden