Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Samenwerking met La Deinte

Al heel wat jaren verwijs ik in specifieke situaties vrouwelijke hoofdpijn- en migrainepatiënten door naar La Deinte. Er ontstaan bij veel vrouwen hoofdpijnklachten doordat BH-bandjes te strak over de schouders worden aangetrokken. Hierdoor worden de hoofdpijn-veroorzakende-zenuwen die op en over de schouders lopen, afgeklemd.

Migraineklachten kunnen succesvol worden bestreden als alle “aanjagers” ervan worden geëlimineerd. Omdat te strak gespannen BH-bandjes mede verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van hoofdpijn, heb ik contact gezocht met La Deinte. Als eigenaresse van La Deinte is Maria Schuite een aantal jaar geleden uitgenodigd bij Praktijk Proximaal om voorlichting te geven en te vertellen wat de oorzaken en verklaringen zijn van het strak aanspannen van BH-bandjes. Tevens heb ik gevraagd of Praktijk Proximaal en La Deinte kunnen samenwerken.

Ik heb Maria gevraagd een stukje te willen schrijven voor deze site, zodat zij goed duidelijk kan maken wat het belang is van het dragen van een goed passende BH waardoor hoofdpijn,- en migraneklachten verminderen. Zij schrijft het volgende:

“Bij veel dames is het niet bekend dat een niet passende of ongeschikte beha voor lichamelijke klachten op problemen kan zorgen!

In veel gevallen wordt de verkeerde maat beha gekocht. Wat veel dames niet weten is dat de borst niet alleen ondersteund wordt door de schouderbanden maar ook door de ondercupband! Deze ondercupmaat moet de juiste maat hebben en van stevig materiaal gemaakt zijn.

Men moet zich ook realiseren dat de behamaat wijzigt door het ouder worden, bij veranderingen van het lichaamsgewicht en onder invloed van hormonen. Het dragen van een te kleine of slecht zittende beha kan leiden tot pijn in de schouders en armen, spanning in het schouderbereik, hoofdpijn, halswervelklachten maar ook rugpijn in de dieper gelegen wervelkolom. Smalle, insnijdende en slecht verlopende schouderbandjes kunnen spieren en schouders belasten en irriteren. Ook het vrij bewegen van de schouders mag door de beha niet verhinderd worden.

Hier nog wat tips bij het kopen van een goede beha; Laat u bij een lingeriespeciaalzaak vakkundig opmeten
Beweeg bij het aanpassen van nieuwe lingerie zoals u ook in het dagelijks leven doet, dus ga zitten, loop een stukje en beweeg de armen op en neer.

Kies een beha met een ondercupband die niet te smal is en niet insnijdt. De beugels in een beugelbeha dienen de borst te omsluiten en niet in te snijden. Kies een beha met iets bredere schouderbandjes die geen striemen veroorzaken. Cliënten die ondanks een goede beha hoofdpijnklachten houden, verwijs ik door naar Nick! 

 

Maria Schuite, La Deinte

 

winkelpand_buitenkant_La_Deinte