Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Samenwerking met Care For Women

Care for Women is een landelijke organisatie die gespecialiseerd is in vrouwengezondheid.
Als Care for Women specialiste werkt Rachel vanuit haar twee praktijken in Gouda en Reeuwijk.

Ze houdt zich bezig met alles wat met vrouwen en hormonen te maken heeft. Je kunt denken aan vragen of klachten rondom overgang of PMS, maar ook over anticonceptiekeuze, menstruatieklachten, zwangerschap en hormonale disbalans door borstkanker.

Rachel werkt al jaren als verpleegkundige op de afdeling Verloskunde van het UMC Utrecht. Een mooie, maar ook hectische afdeling waar ze veel voldoening haalt uit acute en goede zorg leveren rondom de geboorte van een kind. In haar Care for Women praktijk is er tijd en rust om vrouwen uitleg te geven en weer op weg te helpen; een mooie combinatie!
Er is veel behoefte aan individuele zorg voor vrouwen in alle leeftijdsfasen.
“ Ik heb voor Care for Women gekozen omdat dit mij de kans geeft mijn kennis te verbreden op het gebied van vrouwengezondheid. Deze kennis kan ik binnen mijn eigen praktijk optimaal inzetten.”

“Hormonale klachten kunnen je leven behoorlijk beïnvloeden. Het is dan fijn dat ik met je mee kan denken en alle tijd heb om samen met jou een plan te maken. Vrouwen komen bij mij op consult waarin we samen alles op een rij zetten, je krijgt veel informatie en een uitgebreid persoonlijk advies. Hierna kun je zelf kiezen wat bij je past en waar je wat mee gaat doen.
Klachten ontwikkelen zich vaak gedurende jaren, het is niet nodig ermee door te blijven lopen.
Je hebt geen doorverwijzing nodig en de consulten worden door de meeste zorgverzekeraars vanuit het aanvullende pakket vergoed.”

Veel van de volgende vragen komt Rachel tegen in haar praktijk:
• Ik heb last van opvliegers, nachtzweten, stemmingswisselingen, slaap slecht en heb spier- en gewrichtsklachten; wat werkt voor mij in de fase rondom overgang?
• Na alle behandelingen rondom borstkanker ben ik moe en heb opeens veel overgangsklachten. Ik mag geen hormonen; zijn er alternatieven voor mij?
• Elke maand rond mijn menstruatie voel ik me boos, herken ik mezelf niet, heb last van gespannen borsten en eetbuien. Het lijkt wel of ik steeds meer bloedverlies heb…
• Er zijn zoveel soorten anticonceptie; hoe weet ik wat bij mij past?
• Ik wil graag zwanger worden; hoe vergroot ik onze kans hierop?
• Ik wil graag gezond blijven en weten hoe mijn bloedsuiker, cholesterol, bloeddruk en longfunctie zijn.

Rachel werkt graag samen met Nick Houdijk van praktijk Proximaal. “Nick is een zeer professioneel iemand met hart voor zijn vak. Een vrouwenlijf kan het opeens anders gaan doen rondom menstruatie, zwangerschap en overgang. Vrouwen met spier- en gewrichtsklachten en met migraine verwijs ik graag door naar Nick.”

Behalve overdag kun je ook in de avonduren bij Rachel terecht.

Praktijkadres(sen)
Elisabeth Wolffstraat 1
2806 PJ Gouda

Doggersbanklaan 70
2811 DR Reeuwijk

0182-600147
www.vrouwenspecialist.nl