Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring John (38 jaar)

Na jarenlange spierspanningen in rug schouder en nek, die ik onbewust heb leren negeren, en na ingrijpende gebeurtenissen van de laatste 2 1/2 jaar, zijn de klachten geëscaleerd in vrij hevige spierspanningen, benauwdheid, hyperventilatie en angstaanvallen.

Na een bezoek aan de huisarts heb ik een verwijzing naar een psychologe gekregen, wat uiteraard werkte maar de spierspanningen bleven hevig aanwezig.

Ik sport regelmatig bij sportschool “Living Well”in Gouda en heb op een gegeven moment advies gevraagd aan een instructrice over wat ik kon doen aan die spierspanning (vooral in mijn nek) , ze kwam met het advies om eens contact op te nemen met Nick Houdijk van “Praktijk Proximaal”.

Tijdens een intakegesprek gaf Nick mij meteen het advies om goed te ontbijten, en weer regelmatig en op gezette tijden te gaan eten, dat kon hij al afleiden aan mijn lichaamstaal zonder dat ik hem dat verteld had.

Zijn aanpak is heel persoonlijk en zeer direct, wat ik persoonlijk zeer kan waarderen!

Vervolgens kreeg ik een borstkasmassage van een half uur, na de behandeling kon ik al meteen beter ademen, en de spierspanning was al een stuk minder. In de rustperiode na de behandeling, maakte ik geestelijk en lichamelijk een grote sprong vooruit, zodat ik al uitkeek naar de volgende behandeling. Na nog twee behandelingen van 1 uur gehad te hebben, zijn mijn klachten zo sterk verminderd dat ik me geestelijk en lichamelijk stukken beter voel, en dat ik het allemaal weer zonnig inzie.

Dus de combinatie van bewegingstherapie, psychologe en de sportmassage was voor mij de perfecte combinatie, vooral het laatste was een schot in de roos! In overleg met Nick Houdijk ga ik nog door met de behandelingen zolang het nodig zal zijn.

Bij deze ben ik zeer tevreden over Praktijk Proximaal, en kan en wil ik deze aanbevelen, zeker voor mensen die de lichamelijke klachten van mij herkennen!

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Reinder (54)

    Vele jaren liep ik rond met een soort brok in mijn keel, alsof er een stukje eten bleef hangen. Een zeer onaangenaam gevoel, nu bij mij bekend als het globusgevoel. In 2011 begon ik me er ook zorgen over te maken en zijn er diverse onderzoeken uitgevoerd bij de K&O arts, de longarts en is […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring behandeling middenrif/ademhalingsklachten – Peter (53)

    Ik ben in juli 2019 geopereerd aan een ernstig lekkende (mitralis)hartklep. Deze is bij een sportkeuring ontdekt. Ik had hiervan geen klachten. Voor de operatie was ik een bijzonder sportieve recreant: zwemmen, fietsen en vooral hardlopen op een bovengemiddeld niveau. Vanaf dag 1 na de operatie klaagde ik over een zeer beperkte ademhaling en gevoel […]

    Lees de gehele ervaring