Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring kaakklemklachten – Anna (35 jaar)

Graag deel ook ik via deze website mijn ervaringsverhaal van de behandelperiode bij Nick. Ik heb dit als prettig, waardevol en heel verrijkend ervaren en voel me echt een ander persoon!

Zelf ben ik min of meer toevallig bij Nick terechtgekomen. Nadat ik al jarenlang last had van tandenknarsen (en daar na een bezoek aan de tandarts eindelijk eens vanaf wilde) kwam ik na een snelle zoektocht op internet bij praktijk Proximaal terecht. Hoewel ik zeker last had van klachten was ik daar in m’n dagelijkse leven nooit bewust mee bezig, onder andere omdat jarenlange en intensieve privéomstandigheden veel tijd in beslag hadden genomen en al m’n energie vroegen.

Al tijdens de eerste behandeling, kwam ik er – door de observaties en vragen van Nick – achter dat ik veel (en dan ook echt veel) meer klachten had dan ik me gerealiseerd had. Ook tijdens het vervolg van het traject ontdekte ik steeds meer dat – door zowel de aandacht op mn diabetes als privéomstandigheden (intensieve mantelzorg en een eerdere eetstoornis) – ik vrijwel nooit aandacht had besteed aan de signalen die m’n lichaam gaf. Door steeds weer vragen te stellen en dingen te benoemen, maakte Nick me hier voortdurend van bewust.

Het traject bij Nick heeft me – naast dat ik weinig last meer heb van specifieke lichamelijke klachten – vooral dan ook opgeleverd dat ik sneller spanning (of juist geen) spanning herken (niet alleen bij mezelf, maar ook bij anderen) en op een positieve manier bewuster met m’n lichaam bezig ben. Dat is fijn en geeft me rust en ruimte in m’n hoofd. Ook merk ik het in contacten met anderen.

Naast zijn enorme deskundigheid heb ik Nick als een heel prettig, vriendelijk en zeer humoristisch persoon ervaren (om wie ik geregeld ook gewoon heel hard moest lachen).

Samengevat: ik kan je praktijk Proximaal met recht van harte aanbevelen!

Anna (35 jaar)

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Chantal (42 jaar)

    Mijn naam is Chantal en ik ben 42 jaar. Sinds dat ik mij kan herinneren heb ik te maken met depressiviteit. Sinds 2004 heb ik daarbij ook te maken met paniek/angstaanvallen. De behandelingen verliepen merendeels via de huisarts. Buiten de gesprekken die ik daar voerde slik ik daarbij ook antidepressiva. In eerste instantie kreeg ik […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Rody (42 jaar) Globusklachten

    Ik ben bekend met globusklachten sinds mijn 20ste. 10 jaar lang heb ik bijna voortdurend een brok in mijn keel gehad. Veel slikken, kokhalzen en misselijkheid waren vaak het gevolg. De laatste 10 jaar heb ik met name pittige problemen ervaren met mijn ademhalingspatroon. Het leek simpelweg of mijn buikademhaling geblokkeerd was (en dit kwam […]

    Lees de gehele ervaring