Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring kaakklemklachten – Anna (35 jaar)

Graag deel ook ik via deze website mijn ervaringsverhaal van de behandelperiode bij Nick. Ik heb dit als prettig, waardevol en heel verrijkend ervaren en voel me echt een ander persoon!

Zelf ben ik min of meer toevallig bij Nick terechtgekomen. Nadat ik al jarenlang last had van tandenknarsen (en daar na een bezoek aan de tandarts eindelijk eens vanaf wilde) kwam ik na een snelle zoektocht op internet bij praktijk Proximaal terecht. Hoewel ik zeker last had van klachten was ik daar in m’n dagelijkse leven nooit bewust mee bezig, onder andere omdat jarenlange en intensieve privéomstandigheden veel tijd in beslag hadden genomen en al m’n energie vroegen.

Al tijdens de eerste behandeling, kwam ik er – door de observaties en vragen van Nick – achter dat ik veel (en dan ook echt veel) meer klachten had dan ik me gerealiseerd had. Ook tijdens het vervolg van het traject ontdekte ik steeds meer dat – door zowel de aandacht op mn diabetes als privéomstandigheden (intensieve mantelzorg en een eerdere eetstoornis) – ik vrijwel nooit aandacht had besteed aan de signalen die m’n lichaam gaf. Door steeds weer vragen te stellen en dingen te benoemen, maakte Nick me hier voortdurend van bewust.

Het traject bij Nick heeft me – naast dat ik weinig last meer heb van specifieke lichamelijke klachten – vooral dan ook opgeleverd dat ik sneller spanning (of juist geen) spanning herken (niet alleen bij mezelf, maar ook bij anderen) en op een positieve manier bewuster met m’n lichaam bezig ben. Dat is fijn en geeft me rust en ruimte in m’n hoofd. Ook merk ik het in contacten met anderen.

Naast zijn enorme deskundigheid heb ik Nick als een heel prettig, vriendelijk en zeer humoristisch persoon ervaren (om wie ik geregeld ook gewoon heel hard moest lachen).

Samengevat: ik kan je praktijk Proximaal met recht van harte aanbevelen!

Anna (35 jaar)

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Willemien (59 jaar)

    Anderhalf jaar geleden kwam ik door persoonlijke omstandigheden plotseling in een flinke burn-out terecht. Hierbij viel mijn stem weg en ontstond ook een constant globusgevoel. Dit openbaarde zich door het plotseling wegvallen van mijn stem en benauwdheid. Daarbij  een constante brok in mijn keel zoals bij hyperventilatie, paniek, angst enz. Na het wegvallen van mijn stem […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Renée (1986) – Globusklachten

    Ik ben bij praktijkProximaal terecht gekomen door de ervaringsverhalen die ik op de site heb gelezen. Niet alle klachten kwamen overeen, maar genoeg om contact op te nemen en eigenlijk kon ik vrij snel terecht. Daar was ik blij om omdat ik eigenlijk na één behandeling al verschil merkte. Ik liep al jaren met een […]

    Lees de gehele ervaring