Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Manon (28 jaar)

8 jaar geleden was er de mogelijkheid om je te laten masseren tijdens de opendag van de sportschool. Zo, dat is lekker relaxed dacht ik nog. Hoe naïef kan je soms zijn….

Bij binnenkomst ging het al direct mis, nou ja, eigenlijk precies raak. Schot in de roos kan je wel zeggen. Al bij het schudden van mijn hand en de uitwisseling van de eerste blik; waarom ben jij zo gespannen??? Hallo, ik kom hier voor een massage! Is ie helderziend of zo? Ik wilde het liefst meteen vertrekken door zijn directe benadering. Ik wist niet of ik eraan toe was mij zo letterlijk en figuurlijk bloot te geven. Ik was zo overrompeld bij de eerste kennismaking maar door zijn overredingskracht ben ik alsnog met een afspraak de deur uit gelopen.

Zoals Nick al constateerde bij de eerste kennismaking was er veel gebeurt in mijn privé situatie waardoor ik zo gespannen was, door alle emotie zat mijn lichaam volledig vast. Door de massages kon ik weer ontspannen maar leerde ik ook mijn lichaam beter kennen, zo merkte ik ook dat mijn lichaam anders reageerde dan voorheen. In eerste instantie schonk ik er niet veel aandacht aan maar ik kreeg nog meer lichamelijke klachten en besloot naar de dokter te gaan en er werd kanker geconstateerd.

Na de diagnose staat de wereld even stil, ook mijn behandelingen bij Nick stopte want massage wordt vaak afgeraden bij kanker patiënten. Door alle medicatie en het stil zitten waren mijn spieren dusdanig verzuurd dat ik nog geen 10 minuten op een eetkamer stoel kon zitten en mijn handen alleen maar nog konden trillen. Na een gesprek met Nick hebben we besloten om de behandelingen weer op te pakken.

Door de massages ga je opnieuw je lichaam weer verkennen dat op dat moment vervreemd van je is. Het was een welkome afwisseling om na alle onderzoeken en behandelingen, zonder angst en stress opbouwend bezig te zijn. De eerste behandelingen waren vooral gericht om het lymfestelsel te activeren zodat alle afvalstoffen makkelijker het lichaam konden verlaten. Al snel bracht dit een goed resultaat Door dat de afvalstoffen minder werden was ik in staat om langer actief te zijn en zelfs te beginnen met fysiotherapie.

Iedere behandeling wordt ik nauwlettend geobserveerd, Nick vertelt me wat hij signaleert en ik vertel hoe ik me voel, zo stemmen we de behandeling af op om zo het beste resultaat te krijgen. Een massage bij Nick is niet alleen gericht op masseren maar er wordt naar het totaalplaatje gekeken; wat is er nodig om verder te komen. Hij denkt actief mee om de situatie beter te maken doormiddel van suggesties te doen wat betreft eten, of oefeningen.

Daarnaast wind hij er geen doekjes omheen wat hij signaleert doormiddel van gesprek of welke spanning hij voelt in je lichaam. Dit kan soms best confronterend zijn maar maakt je wel bewust waar je mee bezig bent. Doordat hij zo serieus met zijn werk bezig is en goed doorvraagt kan hij heel gericht behandelen en hele goede resultaten boeken. Nee….Nick is geen ‘wonderdokter’ maar het is een wisselwerking van zijn doortastendheid, passie voor het vak en je eigen inzet waardoor je goede resultaten kan behalen.

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Schildklierpatient (22 jaar)

    De schrijfster (22) van dit ervaringsverhaal stelt het op prijs anoniem te blijven omdat zij heel openhartig haar persoonlijke ervaringen beschrijft met betrekking tot de behandelingen die zij heeft ondergaan. “Confronterend, doelgericht en maatwerk zijn de woorden waarmee ik Nick’s behandelingen zou omschrijven”. Toen ik met Nick in contact kwam zat ik niet lekker in […]

    Lees de gehele ervaring