Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Schildklierpatient (22 jaar)

De schrijfster (22) van dit ervaringsverhaal stelt het op prijs anoniem te blijven omdat zij heel openhartig haar persoonlijke ervaringen beschrijft met betrekking tot de behandelingen die zij heeft ondergaan.

“Confronterend, doelgericht en maatwerk zijn de woorden waarmee ik Nick’s behandelingen zou omschrijven”.

Toen ik met Nick in contact kwam zat ik niet lekker in mijn vel maar ik wist niet zo goed wat ik er aan kon doen.

Twee jaar terug heb ik schildklierkanker gekregen waardoor ook mijn gehele schildklier verwijderd werd. Sindsdien heb ik problemen gehad met vinden van de juist hoeveelheid thyrax en ging het steeds met ups en downs. Voor mijn gevoel had ik zo’n beetje alles geprobeerd om de juiste dosis thyrax te vinden maar op één of andere manier bleef ik me maar slecht voelen. Ik had weinig energie, veel hoofdpijn en last van zere spieren in mijn nek en schouders.

Deze klachten lijken allemaal een beetje vaag en het is lastig om dit aan ‘buitenstaanders’ uit te leggen. Het gevoel van een prop watten in je hoofd waardoor het denken en praten sloom gaat en alles achter een soort gordijn gebeurt, is niet iets wat iedereen zich voor kon stellen.Het was voor mij dat ook vrij confronterend dat Nick alleen al aan de manier waarop ik keek, liep en stond deze klachten meteen herkende en vervolgens aan gaf dat hij misschien me kon helpen indien ik daar behoefte aan had.

Deze aanpak is iets wat typerend is voor Nick’s behandelingen; hij legt iets voor in plaats van op. Alles wat hij analyseerde en evalueerde tijdens de behandelingen, werd meteen terug gekoppeld. En andersom ook; alles wat ik waarnam tijdens en tussen de behandelingen pakte Nick op en werd in het behandelplan verweven. Hierdoor leek het alsof we de behandelingen samen uitvoerden. Daarnaast werd elke handeling uitgelegd en de oorzaak/gevolg reactie duidelijk uitgelegd.

Ik had nooit gedacht dat al mijn klachten zo met elkaar samen zouden hangen en dat de plek waar ik de klachten ervaarde niet de altijd de plek was waar de klanten ontstonden. Mijn hoofdpijn werd bijvoorbeeld gedeeltelijk veroorzaakt door de verkrampte borstkas- en nekspieren. Dit kwam ook terug in de doelgerichtheid van de handelingen. Al tijdens het intakegesprek hebben we samen duidelijke doelen opgesteld die centraal hebben gestaan in alle behandelingen die volgden.

Voor mij waren deze doelen allereerst afkomen van dit wattengevoel. Ten tweede het meer ‘happy’ en lekker in mijn vel zitten, ten derde het verminderen van de spierpijnen en tot slot ook het onder controle krijgen van mijn gewicht. In slechts zes behandelingen is het Nick gelukt om de eerste drie doelen niet alleen op de korte termijn.

In plaats van de klachten op de korte termijn op te lossen, waren de behandelingen er opgericht om een routine te veranderen waardoor de klachten ook op de lange termijn zouden verdwijnen. Hiervoor gebruikte Nick niet alleen massage, die bij mij de basis van de behandelingen vormde, maar ook het veranderen van eetgewoontes, houding en het aanleren van zelfmassage. Een nieuwe routine klinkt misschien heel radiciaal, maar voor mij waren het meer kleinre stapjes en aanpassingen die bij elkaar een beter levenspatroon vormde. Voor mij waren dit het aanpassen van ontbijtgewoontes, het zelf masseren van de borstkasspieren, het zitten op een andere manier, het dragen van mijn tas op een andere manier maar met name het beter bewust van mijn lichaan en de signalen.

Doordat de behandelingen in het teken stonden van de vooraf opgestelde doelen, was de inhoud en de vooruitgang altijd duidelijk en helder. Dit heeft mij goed geholpen in begrijpen waarom mijn lichaam op een bepaalde manier reageerde en hoe ik hier mee om moest gaan. Hierdoor heb ik eindelijk weer het gevoel gekregen dat ik mijn lichaam ken en kan vertrouwen. Juist door de focus op een nieuwe routine en de kleine tructjes zoals de zelfmassage weet ik zeker dat ik dit ook op de lange termijn kan volhouden.

“Door zijn focus op samenwerking en uitleg heeft Nick mij heel erg geholpen met het oplossen van mijn klachten op de lange termijn en daar ben ik erg blij mee!”

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Manon (28 jaar)

    8 jaar geleden was er de mogelijkheid om je te laten masseren tijdens de opendag van de sportschool. Zo, dat is lekker relaxed dacht ik nog. Hoe naïef kan je soms zijn…. Bij binnenkomst ging het al direct mis, nou ja, eigenlijk precies raak. Schot in de roos kan je wel zeggen. Al bij het […]

    Lees de gehele ervaring