Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Marleen (19 jaar)

Mijn naam is Marleen en heb zelf ook behandelingen van Nick Houdijk mogen ondervinden.
Ik zal eerst vertellen hoe ik aan mijn sportblessure ben gekomen;

Iedereen kent het wel, lekker op wintersport gaan en natuurlijk val je wel een aantal keer. Toch probeer je jezelf dan op te vangen wat niet de bedoeling is. Zo probeerde ik mij zelf ook op te vangen met gestrekte armen. Op dat moment voelde ik een vreselijke pijn en hoorde ik van alles scheuren in mijn rechter schouder. Natuurlijk als sportfanaat sta je na een paar tranen weer op en ga je gewoon weer door. Tot het de volgende dag nog een keer gebeurde. Ik merkte na deze valpartijen dat mijn schouder niet meer deed wat ik wilde dat hij deed. Dus was ik het vanwege de schouderpijn wat rustiger aan gaan doen.

Eenmaal thuis, nog steeds de fanatieke sporter, gewoon weer gaan trainen. Op dat moment was ik een fanatiek turnster en het begrip rust nemen kende ik niet. Op iedere training voelde ik mijn schouder, maar dacht dat het van zelf wel over zou gaan. Niet dus en het werd alleen maar erger en taste nog meer spieren aan.

Ik ben toen na 2 maanden, (veel te laat!!!) naar een fysiotherapeut gegaan. Die heeft 2 keer mijn nek gekraakt en een paar keer gemasseerd. Helaas had dit geen verbetering en wilde ik toch graag weten wat nu precies mijn blessure was.

Ik ben zelf nog een student en zit op een sportopleiding, waarbij ik zelf leer sport masseren. Tot onze verassing hadden onze docenten een gastles geregeld van Nick Houdijk. Wij waren allemaal reuze benieuwd. Tijdens die les had hij een proefpersoon nodig, omdat hij graag wat van zijn werk wilde laten zien. Dus bood ik mezelf aan met het probleem in mijn schouder. Hij heeft mij toen maar 15 min. Behandeld en ik voelde direct iets in aparts in mijn schouder, niet de pijn die ik altijd voelde maar een soort stroming die door mijn schouder ging die goed aanvoelde. Die avond moest ik weer trainen en had duidelijk minder last van mijn schouder.

Ik wist dus dat ik Nick in zijn praktijk in Gouda moest gaan opzoeken.

Via mijn school docent heb ik Nick zijn telefoonnummer gekregen en heb ik contact opgenomen om mij door hem te laten behandelen. Omdat ik nog jong ben vond hij het belangrijk dat er één van mijn ouders bij zou zijn. Dit vond ik zelf ook een fijn idee.

Éénmaal bij Nick in zijn praktijk hebben we samen naar mijn probleem gekeken en onderzoek naar gedaan. Omdat Nick wist dat ik er ook de kennis van had gaf hij mij direct soort les, heel handig!

Toen we het probleem gebied hadden opgespoord door een functietest gingen we een behandel plan opstellen en hebben we afspraken gemaakt.

Wanneer Nick aan het behandelen was gaf hij een vertrouwde uitstraling en zorgde hij er ook voor dat ik me op mijn gemak voelde wanneer ik op de behandel tafel lag. Ook bleef hij contact houden door vragen te blijven stellen op een schaal van 10, hoeveel pijn het deed wanneer hij een bepaalde dosering van druk gaf. Hij leerde mij ook op die manier goed kennen met het eerlijk vertellen hoeveel pijn iets deed. Want ik gaf niet zo snel aan wanneer hij over een pijngrens heen ging, dit moest hij aan mijn tenen zien. Hij vind het heel belangrijk dat zijn behandelingen niet te veel pijn doen. Ook heeft hij mij duidelijk verteld dat de behandelingen nor meer effect zouden hebben wanneer ik echt even zou stoppen met turnen. Dus heb dit toen eindelijk gedaan, en vanaf dat moment werd de pijn vreselijk snel verminderd.

Na een aantal behandelingen waren we allebei erg tevreden met het resultaat en na een functietest bleek dat ik geen pijn meer had. Na deze behandelingen had ik een zware tijd in Amerika voor de boeg waar veel lichamelijke kracht van mij verwacht werd. Ook daar heb ik geen pijn meer ondervonden. Natuurlijk wilde Nick wel weten hoe mijn schouder zou reageren bij zoveel werk en wilde hij graag aan het eind weten hoe mijn schouder het er vanaf had gebracht. Hij maakt zijn werk graag af.

Kort om: de behandelingen van Nick hebben voor mij echt wonderen verricht. Ik vind het een hardwerkende man die tot in de puntjes werkt en niet eerder stopt voor het hele probleem is opgespoord en wij samen tevreden is met het resultaat.

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Eveline -schouderklachten

    Na een aanrijding op het fietspad door een brommer viel ik half december op mijn linkerarm. Arm was niet uit de kom maar bleef pijnlijk en kon niet goed omhoog na een paar maanden. Nick zag de oorzaak; een geroteerde bovenste rib. Met veel deskundigheid heeft hij,  onder meer middels bindweefselmassage, de rib in de juiste […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Saskia (44 jaar)

    Nick is een vakman pur sang, die er genoegen in schept goed werk af te leveren. Sinds enkele jaren ben ik een ‘vaste klant’ bij Nick Houdijk van Praktijk Proximaal. Hij behandelt mij voornamelijk voor nek- en schouderklachten (ik zit hele dag achter de computer), maar eigenlijk doet hij veel meer dan dat. Nick kijkt […]

    Lees de gehele ervaring