Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring G, vrouw, 45 jaar

G, (45 jaar)

Jarenlang heb ik dagelijks rondgelopen met diverse pijnklachten die volgens mijn manueel therapeut te maken hadden met hypermobiliteit in het onderste gedeelte van de rug.

De klachten bestonden uit: hoofdpijn, nekpijn, schouderklachten, rugpijn, ribben en wervels die verschoven, heupklachten, hoge spierspannen, stijfheid van spieren, slaapproblemen en vermoeidheid. Het lukte niet om met hulp van de behandelingen van de manueel therapeut de klachten te verminderen. Integendeel; steeds vaker moest ik behandeld worden en de klachten leken zich steeds meer uit te breiden in mijn lichaam.

Mijn manueel therapeut besloot mij daarom door te verwijzen naar Nick. Dit bleek een uitstekende beslissing te zijn geweest.

De intake was uitgebreid en grondig. Nick is een uitstekende luisteraar en observant. Nick wist al snel diverse oorzaken te doorgronden. Gebeurtenissen uit het verleden (o.a. 2x burn-out), verkeerde houding, negeren/niet opmerken van signalen van mijn lichaam en dergelijke hadden hun invloed op mijn klachten.

Elke bezoek begint met een informerend gesprek en een grondige observatie van lichaam en geest. Nick vraagt altijd toestemming voor observatie en om je lichaam aan te raken op de pijnlijke plekken/behandelplekken. Voorafgaand aan elke behandeling bespreekt Nick met mij wat hem voor de desbetreffende sessie verstandig lijkt om te doen.

Tijdens de behandeling checkt Nick regelmatig hoe de behandeling verloopt en of het gewenste effect behaald wordt. Door de juiste vragen te stellen, bereikt hij ermee, dat ik meer en meer bewust word van de signalen van mijn lichaam en om deze serieus te nemen. Nick  blijft je goed in de gaten houden en merkt de kleinste veranderingen op.

Nick geeft veel uitleg over de werking van het lichaam en geeft waardevolle tips qua houding, oefeningen en dergelijke. Ook vraagt Nick aan het einde van de behandeling welke veranderingen ik opmerk in vergelijk met de beginsituatie van de sessie. De bewustwording hiervan is voor mij erg goed.

De behandelingen werpen inmiddels zijn vruchten af. Mijn houding is enorm verbeterd, de pijnklachten zijn verminderd en inmiddels is de behandelfrequentie afgenomen.

Ik kijk altijd uit naar een behandeling. Ik kom er niet alleen als herboren vandaan, maar ook de humor😊, de fijne gesprekken en zijn professionaliteit dragen hier aan bij!

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Piet (67 jaar)

    Via een goede kennis kwam ik bij Nick Houdijk terecht. Ik had nogal last van het globusgevoel en die kennis vertelde me dat ze daar iets over had gelezen bij Praktijk Proximaal. Ik dat eens nader bekeken wat er over geschreven werd op de site bij Proximaal en eigenlijk gelijk al besloten om een afspraak […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Hanneke (29 jaar)

    Vanaf mijn negende jaar heb ik regelmatig last van migraine, een vervelende vorm van hoofdpijn die in de loop der jaren steeds frequenter en intensiever is geworden. Wanneer ik een migraineaanval heb, voel ik een hevige pijn aan mijn linkerslaap en achter mijn linkeroog, waardoor mijn oog gaat ‘hangen’, word ik misselijk, intens moe en […]

    Lees de gehele ervaring