Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring G, vrouw, 45 jaar

G, (45 jaar)

Jarenlang heb ik dagelijks rondgelopen met diverse pijnklachten die volgens mijn manueel therapeut te maken hadden met hypermobiliteit in het onderste gedeelte van de rug.

De klachten bestonden uit: hoofdpijn, nekpijn, schouderklachten, rugpijn, ribben en wervels die verschoven, heupklachten, hoge spierspannen, stijfheid van spieren, slaapproblemen en vermoeidheid. Het lukte niet om met hulp van de behandelingen van de manueel therapeut de klachten te verminderen. Integendeel; steeds vaker moest ik behandeld worden en de klachten leken zich steeds meer uit te breiden in mijn lichaam.

Mijn manueel therapeut besloot mij daarom door te verwijzen naar Nick. Dit bleek een uitstekende beslissing te zijn geweest.

De intake was uitgebreid en grondig. Nick is een uitstekende luisteraar en observant. Nick wist al snel diverse oorzaken te doorgronden. Gebeurtenissen uit het verleden (o.a. 2x burn-out), verkeerde houding, negeren/niet opmerken van signalen van mijn lichaam en dergelijke hadden hun invloed op mijn klachten.

Elke bezoek begint met een informerend gesprek en een grondige observatie van lichaam en geest. Nick vraagt altijd toestemming voor observatie en om je lichaam aan te raken op de pijnlijke plekken/behandelplekken. Voorafgaand aan elke behandeling bespreekt Nick met mij wat hem voor de desbetreffende sessie verstandig lijkt om te doen.

Tijdens de behandeling checkt Nick regelmatig hoe de behandeling verloopt en of het gewenste effect behaald wordt. Door de juiste vragen te stellen, bereikt hij ermee, dat ik meer en meer bewust word van de signalen van mijn lichaam en om deze serieus te nemen. Nick  blijft je goed in de gaten houden en merkt de kleinste veranderingen op.

Nick geeft veel uitleg over de werking van het lichaam en geeft waardevolle tips qua houding, oefeningen en dergelijke. Ook vraagt Nick aan het einde van de behandeling welke veranderingen ik opmerk in vergelijk met de beginsituatie van de sessie. De bewustwording hiervan is voor mij erg goed.

De behandelingen werpen inmiddels zijn vruchten af. Mijn houding is enorm verbeterd, de pijnklachten zijn verminderd en inmiddels is de behandelfrequentie afgenomen.

Ik kijk altijd uit naar een behandeling. Ik kom er niet alleen als herboren vandaan, maar ook de humor😊, de fijne gesprekken en zijn professionaliteit dragen hier aan bij!

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Peter (62 jaar)

    Hardnekkige patiënt Peter Half december 2015 bezoek gebracht aan Nick Houdijk in verband met (inmiddels) ernstige nek- en schouderklachten. De spieren in mijn nek trekken, zonder dat ik dat beheers, onwillekeurig samen en sturen mijn hoofd voortdurend richting mijn rechterschouder. Los van de pijn heb ik er last van tijdens het autorijden, wandelen, mijn werk […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Renée (1986) – Globusklachten

    Ik ben bij praktijkProximaal terecht gekomen door de ervaringsverhalen die ik op de site heb gelezen. Niet alle klachten kwamen overeen, maar genoeg om contact op te nemen en eigenlijk kon ik vrij snel terecht. Daar was ik blij om omdat ik eigenlijk na één behandeling al verschil merkte. Ik liep al jaren met een […]

    Lees de gehele ervaring