Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Mieke (47 jaar)

Al zo’n 30 jaar heb ik last van stevige hoofdpijnen en migraine aanvallen.

Natuurlijk zijn er perioden waarin de pijn en aanvallen erger of minder zijn. Invloeden van stress, hormonen e.d. zijn nooit helemaal weg te denken/nemen waardoor het moeilijk is er achter te komen wat nu de voornaamste oorzaak van mijn migraine aanvallen zijn. Met medicatie is de migraine meestal houdbaar of weg te nemen maar in een enkel geval is het zo hevig dat de huisarts met steviger middelen (injecties) de aanval moet behandelen. In een enkel geval ben ik zelfs een keer opgenomen in het ziekenhuis omdat ik dagenlang in een vicieuze cirkel zat van pijn en misselijkheid en daardoor uitgeput was door vochtverlies en alleen via een infuus nog kon worden behandeld.

Ook ik heb in de loop van de jaren diverse behandelingen geprobeerd in de hoop de pijn te kunnen verminderen. Fysiotherapie, chiropractie, accupunctuur, “ zweverige” alternatieve methodes. Soms heb je enige tijd succes maar tot nu toe hebben geen van de behandelingen definitief resultaat opgeleverd.

Omdat ik de laatste maanden weer in een periode zat van hevige hoofdpijnen ben ik maar weer eens op internet gaan zoeken. Omdat ik altijd erg veel last heb van pijnlijke schouders/ nekpijn keek ik o.a. bij masseurs. Zo kwam ik terecht op de website van Nick Houdijk. Na het lezen van de ervaringen van anderen besloot ik een afspraak te maken.

Inmiddels heb ik een aantal behandelingen bij Nick gehad. Hij probeert het probleem te analyseren en de behandeling daarop aan te passen. Hij observeert, voelt en bespreekt. Alles gebeurt in overleg. Naast de (soms pijnlijke) massages bespreken we o.a. eetgedrag, houding en ademhaling. Gaandeweg heb ik een aantal wijzigingen aangebracht in o.a. mijn eetgedrag (meer proteïne voor sterkere spieren en langzame koolhydraten, heel simpel door yoghurt en walnoten als ontbijt te eten, meer kip/kalkoen, eieren) , mijn houding (ook tijdens het slapen: ander hoofdkussen), uitbreiding van mijn nek/schouderoefeningen, het gebruik van medicijnen. Bij de massages geeft Nick veel aandacht aan de nek- en schouderspieren maar ook aan de aanhechting van de borstspier die zeker ook klachten bij mij veroorzaakt. Al met al een totaalpakket aan aanpassingen.

De eerste paar weken merkte ik nog niet veel verbetering, maar nu na ongeveer 4 behandelingen heb ik een periode van een aantal weken inmiddels dat ik nauwelijks tot geen hoofdpijn heb, laat staan migraine aanvallen. En dat ondanks stress door werk en hormonen. Je kan je voorstellen dat ik enigszins verbaasd ben en probeer de lijn van wijziging voort te zetten in de hoop dat mijn hoofdpijnvrije periode langer aanhoudt. Mijn volgende afspraak bij Nick hebben we over 4 weken ingepland (2 weken langer dan normaal) om te kijken of zonder massage deze situatie ook langer blijft duren.

Waar reguliere behandelingen zich richten op puur fysiek, probeert Nick met jou samen een totaal beeld te schetsen van de problemen en de mogelijkheden. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet en hoop uiteindelijk ook zonder behandelingen tot een definitief resultaat te komen.

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Brenda (35 jaar)

    Sinds mijn kindertijd (9 jaar) heb ik al veelvuldig last van migraine en spierspanningshoofdpijn. De frequentie en ernst verschild en lijkt in periodes te verlopen. Door de jaren heen heb ik veel medicatie en behandelingen geprobeerd. Zowel preventieve medicatie voor de spierspanning en de migraine als slecht aanvalgericht en zware pijnstilling. Ik heb in veel […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Judith (37)

    Ik heb mijn migraines al iets meer dan 10 jaar en heb vanalles uitgeprobeerd…zonder succes helaas. Ik heb mijn migraines minstens 2 keer per maand en ze zijn heftig genoeg dat ze mijn leven en mijn familie beïnvloeden. In een nieuwe poging ben ik bij Nick terecht gekomen. Ik vind het fijn dat ik veel […]

    Lees de gehele ervaring