Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Hanneke (29 jaar)

Vanaf mijn negende jaar heb ik regelmatig last van migraine, een vervelende vorm van hoofdpijn die in de loop der jaren steeds frequenter en intensiever is geworden. Wanneer ik een migraineaanval heb, voel ik een hevige pijn aan mijn linkerslaap en achter mijn linkeroog, waardoor mijn oog gaat ‘hangen’, word ik misselijk, intens moe en slap en ben ik overgevoelig voor licht en geluid, waardoor ik met de gordijnen dicht op bed moet gaan liggen. Deze aanvallen houden een halve dag tot soms wel vier dagen aan. Vanaf het jaar dat ik ben gaan werken gaat dit gepaard met gespannen spieren in mijn nek, borstkas, schouders en rug.

In al die jaren heb ik verschillende dingen geprobeerd om van de pijn af te komen, waaronder een chiropractor, diverse medicatie en ontspanningsoefeningen. Niets hielp. Toen ik de strijd tegen de migraine al bijna had opgegeven, werd ik door een medewerker van de sportschool geattendeerd op de massagepraktijk van Nick Houdijk.

Al tijdens het eerste gesprek en de eerste behandeling bij Nick ging er een wereld voor mij open. Nick wist tot mijn grote verrassing precies de plekken aan te wijzen waar ik pijn had en mij een begrijpelijke theoretische verklaring te kunnen bieden voor mijn klachten. Ook kreeg ik direct het idee dat hij mij en mijn klachten serieus nam; ik kreeg erkenning voor mijn pijn. Deze drie factoren bij elkaar gaven mij een heel professionele indruk van Nick.

In de loop van de behandeling heb ik van Nick geleerd dat ik teveel ‘in mijn hoofd zit’ en beter moet observeren wat ik in mijn lichaam voel, zodat ik daar op in kan grijpen ter preventie van mijn klachten. Zo ontdekte ik gespannen plekken in mijn lichaam waarvan ik niet ineens wíst dat ze gespannen waren. Nick liet mij inzien dat mijn houding, gejaagde (en soms conflictvermijdende) manier van doen en wijze van ademhalen in stand houdend werken op mijn klachten en geeft mij tips en adviezen om deze elementen te verbeteren. Met humor en veel vragen om mijn bewustzijn van mijn lichaam en mijn eigen invloed daarop te vergroten krijg ik gaandeweg meer inzicht in mijzelf en mijn hoofdpijnklachten.

Elke behandeling wordt ingericht naar mijn wensen en behoeften. Nick gebruikt allerlei ingenieuze en op maat gesneden technieken om mijn spieren los te maken, afvalstoffen af te voeren en mijn (nek)spieren te rekken. En nog iedere keer ben ik verbaasd hoe los en soepel mijn spieren na zo’n ‘tovertruc’ zijn. Waar nodig betrekt hij mijn vriend bij de behandeling –thuismassage- en adviseert hij mij over medicatie. En last but not least merk ik dat ik na de behandeling dagenlang lekkerder in mijn vel zit en dat mijn migraine soms wekenlang uitblijft.

Het contact met Nick is prettig; ik voel me prima op mijn gemak en kan alles aan hem kwijt. Ik kom momenteel één keer in de drie weken bij Nick en elke behandeling voelt als een ‘reset’ van mijn lichaam, waardoor ik er weer een tijdje tegenaan kan. Nick heeft er kortom voor gezorgd dat een, in mijn beleving, onoplosbaar probleem hanteerbaar is geworden en daar ben ik erg gelukkig mee.

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Tamara (40 jaar)

    Migraine heeft een sterke stempel gedrukt op mijn jeugd. Ik heb veel geprobeerd om er vanaf te komen. Als kind ben ik geregeld bij de huisarts geweest, vanwege jonge leeftijd heb ik in die tijd geen medicatie geslikt. Gewone pijnstillers helpen niet bij migraine. Op latere leeftijd heb ik op advies van de huisarts het […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Robert (41 jaar)

    Sinds mijn puberteit heb ik last van migraine. Vanuit de huisarts kwam niet veel meer dan gewone pijnstillers en werd de link naar migraine niet gelegd. Pas nadat ik door een verhuizing van huisarts ben gewijzigd werd de diagnose migraine vast gesteld en kreeg ik triptanen voorgeschreven, deze werkten goed en was voor mij een […]

    Lees de gehele ervaring