Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Pamela (38 jaar)

In 2004 ben ik twee maal via een endoscopische wijze aan een Hernia geopereerd (L4-L5, de 2e hernia was een recidief, dit komt vaker voor via deze wijze van opereren) in kliniek Klein Rosendaal (kijk voor meer info op: www.medinova.com). De reden dat ik deze operatie heb verkozen boven de traditionele methode is dat je maar een klein litteken van ongeveer 1,5cm overhoudt. Hierdoor heb je na de operatie veel minder last van littekenweefsel, waardoor complicaties achteraf gereduceerd worden.

Echter bleef ik na beide operaties last houden van lage rugklachten. S’morgens was ik enorm stijf als ik uit bed kwam, dit duurde zeker 1 tot 2 uur voordat ik me wat beter ging voelen. Ik kon niet lang staan, na 10 minuten kreeg ik steevast hevige pijn, dan moest ik weer gaan zitten. Na een lange wandeling was mijn rug zo stijf dat ik altijd moest gaan liggen om te ontspannen. Ik heb wat instanties en behandelaren afgelopen, niets hielp.

Totdat ik via via op de (pijn)bank bij Praktijk Proximaal terecht kwam. Aanvankelijk was ik er nogal sceptisch over, want er was in al die jaren nog nooit iemand geweest die mij van de pijn af kon helpen. Tijdens de eerste sportmassage behandeling was Nick heel duidelijk over wat hij wel of niet voor mij kon betekenen, probeerde mij geen valse beloftes te doen om zo te verzanden in ellenlange afspraken.

De eerlijkheid, professionaliteit en wijze van aanpak spraken mij direct enorm aan. Na mijn intake hebben we samen een behandelplan opgesteld en zijn als een team (!) aan de slag gegaan. Wat ik zo fijn vond aan zijn werkwijze is dat hij tijdens de behandeling constant bleef vragen of hij goed zat met masseren. Hierdoor hebben we zeker sneller winst geboekt aangezien we op deze wijze de hoogste effectiviteit konden halen uit de behandeling (en ik me niet opgelaten voelde om ook te kunnen melden als ik zelf dacht dat het anders moest).

Al na de eerste behandeling voelde ik een zekere verlichting in mijn rug en na 3x te zijn gemasseerd waren mijn rugklachten zeker met 50% verminderd! Ik heb in totaal binnen 2 maanden zo’n 10 behandelingen gehad. Mijn klachten van stijfheid in de ochtend, niet lang kunnen staan- en wandelen zijn in deze twee maanden verminderd met zo’n 75%. Uiteraard ook door zelf oefeningen te blijven doen om mijn spieren soepel te houden, maar dankzij de intensieve massagebehandelingen van Nick Houdijk ben ik van een rugpatient weer een gezond mens geworden.

Wat achteraf het probleem na mijn operaties is geweest, is dat mijn spieren zo verkrampt waren dat er contante verzuring in mijn spieren bleef zitten. Dat dit niet naar boven is gekomen bij de artsen en fysiotherapeuten die ik heb bezocht is mij nog steeds een raadsel, maar wat ik heb geleerd van deze periode is dat deze vorm van massage in de westerse (medische) wereld helaas onderschat wordt bij het verhelpen van lichamelijke (en geestelijke!!) klachten.

In Aziƫ bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld om je regelmatig te laten masseren. Voor wie ooit een vakantie heeft gehad in deze landen, weet dat je je op elke hoek van de straat kunt laten masseren. Massage heeft als doel het herstellen en onderhouden van gezonde groei en regeneratie van lichaam en geest. Allerlei onderzoeken hebben inmiddels uitgewezen hoe buitengewoon effectief massage mag en kan zijn. Regelmatige massage ontspant zowel fysiek als geestelijk, helpt bij de spijsvertering, werkt zuiverend op organen en stimuleert de slaap- en eetgewoonten. Massage wordt dan ook voor allerlei doeleinden gebruikt en niet alleen bij vastzittende spieren.

Welk type massage iemand nodig heeft verschilt denk ik van persoon tot persoon. Voor mij is een periodieke sportmassage nu voldoende om lekker te kunnen leven. De kwaliteit van leven begint bij een gezond lichaam en daar wil ik in blijven investeren.

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliƫnten.

  • Ervaring Marieke (34 jaar)

    Acht jaar geleden kreeg ik een ongeluk waarbij ik mijn bovenbeen brak. Ik kreeg een pen in mijn bovenbeen en de volgende dag al begon de fysiotherapie. Erg gedreven begon ik aan de revalidatie, ik wilde zo snel mogelijk weer lopen. Het hele proces zou tussen de 6 en 8 maanden duren, mijn streven was […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Annette (55 jaar)

    Mijn naam is Annette en ik ben 55 jaar oud. Graag wil ik aangeven wat Nick Houdijk met zijn deskundige massages voor mij heeft kunnen betekenen en nog steeds betekent. Eind september 2007 heb ik tijdens mijn vakantie in Tibet een auto-ongeluk gehad. Pas ruim twee weken later bleek in Nederland dat er een aantal […]

    Lees de gehele ervaring