Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Alexander (35 jaar)

Ik kwam met problemen met nekpijn, hoofdpijn, pijn in mijn heup en been bij Nick Houdijk van Praktijk Proximaal. Wat me opviel is dat we tijdens het intakegesprek inhoudelijk diepgaand hebben gepraat. Na paar rake vragen over hoe mijn leven eruit zag, kwamen mijn tranen.

Het werd me duidelijk dat ik overspannen was en echt iets moest veranderen. Nick gaf aan dat hij me kon helpen, maar alleen als ik ook andere hulp zocht om mentaal weer op de rit te komen. Ik kan niet uitleggen hoe waardevol dat gesprek was.

Er zijn weinig mensen die zo goed begrijpen hoe een lichaam werkt als Nick. Ik heb veel specialisten en fysiotherapeuten gezien, maar ik heb nog niemand ontmoet die zo oprecht en gedreven jou als patiënt wil begrijpen en wil helpen. Professioneel, kundig en integer. Nick geeft ook de grenzen van zijn expertise aan en heeft me doorgestuurd naar andere experts, zoals een podotherapeut (ik bleek 1 cm beenlengteverschil te hebben, dat verklaart veel klachten) of een fysiotherapeut.

Nick vraagt toestemming je te observeren en ziet binnen enkele seconden waar je pijn zit. Vervolgens vraagt hij toestemming je aan te raken en hij drukt precies op de plekken die de pijn veroorzaken, vaak niet dezelfde plek als waar de pijn zelf zit. Na een stevige behandeling (het is echt geen verwenmassage) en na uitleg wat er in mijn lichaam speelt, voel ik me bijna als herboren. Bovendien let Nick ook op andere zaken in onze gesprekken. Mijn houding, mijn ademhaling, mijn gezichtsuitdrukkingen, alle signalen die spanning of emoties weergeven.

De kunst is nu voor mij om zelf structurele verbeteringen in mijn houding en leven aan te brengen, zodat de tijd tussen twee behandelingen steeds groter wordt. Doordat Nick de tijd neemt om uit te leggen waarom de problemen in mijn lichaam ontstaan en wat ik er zelf aan kan doen, gaat dit steeds beter. Toch verheug ik me altijd weer op de volgende behandeling.

Alexander (35)

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Martine (38 jaar)

    Mijn naam is Martine. Al 20 jaar heb ik last van migraine. De laatste paar jaren werd de klachten rondom migraine steeds erger. Vooral wanneer ik menstrueer. Met de hulp van de huisarts heb ik allerlei medicijnen geprobeerd om migraineklachten te voorkomen of te verzachten. Helaas heeft het niet zo veel geholpen. Ook ben ik […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring G, vrouw, 45 jaar

    G, (45 jaar) Jarenlang heb ik dagelijks rondgelopen met diverse pijnklachten die volgens mijn manueel therapeut te maken hadden met hypermobiliteit in het onderste gedeelte van de rug. De klachten bestonden uit: hoofdpijn, nekpijn, schouderklachten, rugpijn, ribben en wervels die verschoven, heupklachten, hoge spierspannen, stijfheid van spieren, slaapproblemen en vermoeidheid. Het lukte niet om met […]

    Lees de gehele ervaring