Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Alexander (35 jaar)

Ik kwam met problemen met nekpijn, hoofdpijn, pijn in mijn heup en been bij Nick Houdijk van Praktijk Proximaal. Wat me opviel is dat we tijdens het intakegesprek inhoudelijk diepgaand hebben gepraat. Na paar rake vragen over hoe mijn leven eruit zag, kwamen mijn tranen.

Het werd me duidelijk dat ik overspannen was en echt iets moest veranderen. Nick gaf aan dat hij me kon helpen, maar alleen als ik ook andere hulp zocht om mentaal weer op de rit te komen. Ik kan niet uitleggen hoe waardevol dat gesprek was.

Er zijn weinig mensen die zo goed begrijpen hoe een lichaam werkt als Nick. Ik heb veel specialisten en fysiotherapeuten gezien, maar ik heb nog niemand ontmoet die zo oprecht en gedreven jou als patiënt wil begrijpen en wil helpen. Professioneel, kundig en integer. Nick geeft ook de grenzen van zijn expertise aan en heeft me doorgestuurd naar andere experts, zoals een podotherapeut (ik bleek 1 cm beenlengteverschil te hebben, dat verklaart veel klachten) of een fysiotherapeut.

Nick vraagt toestemming je te observeren en ziet binnen enkele seconden waar je pijn zit. Vervolgens vraagt hij toestemming je aan te raken en hij drukt precies op de plekken die de pijn veroorzaken, vaak niet dezelfde plek als waar de pijn zelf zit. Na een stevige behandeling (het is echt geen verwenmassage) en na uitleg wat er in mijn lichaam speelt, voel ik me bijna als herboren. Bovendien let Nick ook op andere zaken in onze gesprekken. Mijn houding, mijn ademhaling, mijn gezichtsuitdrukkingen, alle signalen die spanning of emoties weergeven.

De kunst is nu voor mij om zelf structurele verbeteringen in mijn houding en leven aan te brengen, zodat de tijd tussen twee behandelingen steeds groter wordt. Doordat Nick de tijd neemt om uit te leggen waarom de problemen in mijn lichaam ontstaan en wat ik er zelf aan kan doen, gaat dit steeds beter. Toch verheug ik me altijd weer op de volgende behandeling.

Alexander (35)

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Diana (35 jaar)

    Hallo, ik ben Diana en inmiddels bijna een jaar in behandeling bij Nick Houdijk. De eerste keer toen ik bij Nick kwam, had ik bijna dagelijks last van hevige hoofdpijn. Welke soort hoofdpijn dit was wist ik niet. Wel wist ik dat ik naast deze dagelijkse hoofdpijn een paar keer per maand geveld werd door […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Judith (37)

    Ik heb mijn migraines al iets meer dan 10 jaar en heb vanalles uitgeprobeerd…zonder succes helaas. Ik heb mijn migraines minstens 2 keer per maand en ze zijn heftig genoeg dat ze mijn leven en mijn familie beïnvloeden. In een nieuwe poging ben ik bij Nick terecht gekomen. Ik vind het fijn dat ik veel […]

    Lees de gehele ervaring