Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Amber (40)

Al weken liep ik rond met een verkoudheid en griep die maar niet overging. Ik was ook doodmoe maar dacht steeds ‘even bijslapen en dan is alles weer goed’. Maar naarmate de weken verstreken, kreeg ik steeds meer lichamelijke klachten zoals hartkloppingen, pijn in mijn nek, pijn in mijn keel, niet kunnen slapen. Dat was nog maar het begin van de lijst aan klachten. Waar ik erg van schrok was toen ik een soort stropgevoel om mijn keel begon te krijgen. Ik vond het doodeng en het ging ook niet meer weg. Ik heb van alles laten onderzoeken maar volgens de uitslagen was ik kerngezond.

Op een gegeven moment kon ik niet meer en kwam ik wegens stress thuis te zitten. Ik die altijd alles kon, die altijd op reis was en multitasken met gemak deed. Maar mijn lichaam was op en ik kon niet meer verder. Ik dacht twee weken thuis te zitten maar dat werden 7 maanden. Je zou denken dat wanneer je rust krijgt, dat je lichaam meteen verbeterd. Maar in mijn geval ging het eerst nog wat verder bergafwaarts. De eenvoudigste dingen kon ik niet meer, een half uurtje wandelen was al teveel. Voor de problemen rondom mijn keel ben ik naar de specialist geweest om te controleren of ik keelontsteking had of misschien iets met mijn schildklier. Maar ook uit deze onderzoeken kwam niks. Tegelijkertijd was ik ook aan het Googleën naar het fenomeen wat ik in en rondom mijn keel had. Al snel vond ik de term ‘globus’gevoel. Kort samengevat door stress krijg je spierspanningen in keel, nek, schouders, kaken en dat resulteert in een ‘stropgevoel’ in je keel. Alsof iemand je keel dichtknijpt. Slikken was ook niet altijd gemakkelijk. Tijdens het nabespreken van mijn onderzoeken bij de specialist in het ziekenhuis, bevestigde ook hij dat ik vanwege stress last had van het globusgevoel. Voor het eerst sinds weken was ik blij dat ik wist wat er aan de hand was. Door ontspanning en logopedie kun je het verminderen/kwijtraken. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ondanks al mijn pogingen om me beter te voelen, bleef ik enorme pijnen in mijn nek houden en verdween het globusgevoel niet of maar minimaal.

Toen ik bijna ten einde raad was, stuitte ik op internet op praktijk proximaal. Voor het eerst sinds maanden vond ik met Nick iemand die bekend was met mijn problemen. Ik heb hem gebeld en hij heeft mij meteen gerustgesteld dat hij wat met mijn klachten kon aanvangen. Helaas was het toen net zomervakantie en was Nick 2 weken weg maar daarna kon ik meteen terecht.
Nick heeft altijd veel tijd voor me genomen en elke twee weken ben ik vanuit Maastricht naar Gouda gereden. Nick heeft enorm veel kennis in huis en ervaring. Tijdens de eerste behandeleing heeft hij me ales tot in detail uitgelegd. Ik was gefascineerd over het feit dat de pijn uit mijn nek, eigenlijk veroorzaakt werd door een ander deel van mijn lichaam maar dat het zich dan gewoon in de nek uit. Na de eerste behandeling had ik behoorlijk veel nawerkingen maar daar had Nick me al voor gewaarschuwd. Echter al vanaf behandeling 2 begon ik beetje bij beetje vooruitgang te zien.
Uiteindelijk ben ik lichamelijk weer grotendeels hersteld. Iets wat ik niet meer voor mogelijk had gehouden. Mijn nek, schouders, kaken en keel blijven een gevoelig gebied. Als ik wat meer stress heb of wat minder slaap heb dan merk ik dat meteen. Maar ik gebruik dat nu als herkenningspunt, zodat ik meteen wat rustiger aan doe.

Nick heeft me ontzettend veel geholpen; door zijn behandelingen, zijn kennis en ervaring maar zeer zeker ook door de gesprekken die hij met me heeft gevoerd over het thema stress&burnout en hoe je weer op de werkvloer integreert.

Voor nu ben ik enorm blij met mijn vooruitgang en hoe ik me voel. Nick bedankt voor al je steun in dit proces! Ik zal zeer zeker pro-actief nog met regelmaat bij je blijven langskomen…

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Marjolein (33 jaar)

    Ik ben Marjolein moeder van 2 lieve zoons van 7 en 4 jaar. Ruim een jaar geleden ben ik bij Nick terecht gekomen nadat ik hulp had gevraagd bij een psycholoog. De reden dat ik bij de psycholoog kwam was heel divers, maar in grote lijnen kwam het erop neer dat er heel veel gebeurd […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Globusklachten – S, 44 jaar Anoniem vanwege het delen van zeer persoonlijke informatie

    Ik ben eind 2018 bij Nick terecht gekomen in verband met globusklachten. Ik had net een 2 jarige psychotherapie afgesloten en had mentaal best al een proces doorlopen. Toch bleef ik last houden van spanningsklachten. Sterker nog, deze waren gedurende de therapie voor mijn gevoel erger geworden. Deze spanningsklachten uiten zich voornamelijk als globusklachten. Aangezien […]

    Lees de gehele ervaring