Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Rody (42 jaar) Globusklachten

Ik ben bekend met globusklachten sinds mijn 20ste. 10 jaar lang heb ik bijna voortdurend een brok in mijn keel gehad. Veel slikken, kokhalzen en misselijkheid waren vaak het gevolg. De laatste 10 jaar heb ik met name pittige problemen ervaren met mijn ademhalingspatroon. Het leek simpelweg of mijn buikademhaling geblokkeerd was (en dit kwam gek genoeg nog vaker en heviger voor als ik tegen een rugleuning zat). Door het compenseren belandde ik vaak in een situatie waarbij mijn ademhaling “scheef” stond in mijn lijf. Een beetje hangen op de bank om te relaxen, leidde vaak tot gedoe met mijn adem. Echt ontspannen ging niet fatsoenlijk. Het was geen klassieke hyperventilatie (snelle, hoge ademhaling en paniek) maar meer een chronische verstoring in mijn ademhalingspatroon. Het gevolg was vaak dat ik nauwelijks nog ruimte voelde voor mijn adem inclusief benauwdheid, druk op de borst, geïrriteerd borstbeen en het gevoel letterlijk geen adem meer te krijgen. Dit was aan de orde van de dag waardoor ik lichamelijk en ook mentaal enorme vermoeidheid ervaarde.

Ik was dagelijks mezelf op de been aan het houden en voelde me nooit echt lekker. Vaak heb ik gedacht dat de oorzaak een grote psychosomatische component had en ik het zelf mentaal veroorzaakte (immers ook een drukke baan, een gezin etc). Deze gedachte werd versterkt door het feit dat ik geregeld allerlei klachten ervaarde die ook horen bij paniekaanvallen, angststoornissen etc. 20 jaar is een lange tijd. Ik ben iemand die door wil gaan, zich niet graag ziek meld, geen sociale dingen als feestjes, bioscoop en theather uit de weg gaat en ook houd van sporten zoals golf -en windsurfen, suppen, fitness en mountainbiken, maar vaak heb ik gedacht “laat maar”. De klachten waren er altijd in min of meerdere mate en namen soms na krachttraining en surfen ook nog toe. Deze activiteiten gaven me vaak een rekening. Ondanks dat ik best wel positief ben ingesteld, maakte het me ook heel verdrietig en gaf het me soms depressieve gevoelens. Laten we zeggen dat ik aardig “op” was..….en toen vond ik online de Praktijk van Nick.

Nick ervaar ik als een zeer deskundige, prettige en professionele behandelaar. Zijn observatie is enorm scherp en zijn behandelwijze is gestructureerd en resultaatgericht. Ik heb zelf een studie gevolgd die voor een groot deel bestond uit bewegingsanalyse, anatomie en fysiologie en verder ook wat diploma’s op zak als het gaat om massage en shiatsu. Met Nick heb ik (eindelijk) iemand gevonden met wie ik mijn probleem kan analyseren en bespreken (ook op functioneel, anatomisch niveau). Hij heeft simpelweg heel veel kennis. Begrijpen waar iets vandaan komt is voor mij ( en ik denk voor veel mensen) heel erg waardevol. Dan kan ik er hoogstwaarschijnlijk iets aan doen. Na het bezoeken van een haptonoom, osteopaat, fysiotherapeut en een logopedist ben ik nauwelijks verder gekomen met mijn problematiek. Bij Nick is dit compleet anders. Ik leer enorm veel van hem en snap de herkomst van mijn probleem steeds beter. Nick coacht daarin zeer scherp, gedoseerd en op een prettige toon.

Na een intake en nu 8 manuele behandelingen van een uur merk ik een duidelijk verschil in mijn lichaamshouding en voel ik simpelweg meer ruimte in mijn buik en borst. Mijn ademhaling gaat veel beter (  vloeiender en de spieren in o.a. mijn hals en borst (en eigenlijk de hele keten) zijn meer ontspannen. Ik merk dat Nick me relatief snel tot de fase bewust onbekwaam heeft gebracht en ik de volgende stap aan het maken ben  als het gaat om voelen, oorzaak gevolg, houding en beweging. Ik ben er nog niet, maar kijk uit naar de volgende stappen die ik kan gaan zetten.

Dank voor je complete benadering Nick! Dank voor het feit dat je antwoorden kunt geven, me op het goede spoor zet, me hoop geeft op de mogelijkheid om met hulp van jou op eigen kracht te herstellen en de oorzaken van de klachten aan te pakken. Dank!

Rody (42 jaar)

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Marleen (45 jaar)

    Ik ben Marleen en ben 45 jaar en heb al jarenlang last van nek-en schouderklachten.Soms was er een periode met minder klachten maar dan weer een vervelende periode met heftige klachten. De klachten bestonden uit: pijn in m`n schouders, pijn en stijfheid in mijn nek, pijn in mijn bovenrug etc. Eigenlijk was ik altijd in […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Nanette (19 jaar)

    Hoi Nick! Het heeft even op zich laten wachten maar bij deze het stukje voor je site: Ik ben een meisje van 19, ik heb altijd veel gesport en ook altijd last gehad van blessures en kwaaltjes. Ik kamp nu al een zeer lange tijd met rug, schouder en nekklachten en heb daarvoor al enorm […]

    Lees de gehele ervaring