Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Willemien (59 jaar)

Anderhalf jaar geleden kwam ik door persoonlijke omstandigheden plotseling in een flinke burn-out terecht. Hierbij viel mijn stem weg en ontstond ook een constant globusgevoel. Dit openbaarde zich door het plotseling wegvallen van mijn stem en benauwdheid. Daarbij  een constante brok in mijn keel zoals bij hyperventilatie, paniek, angst enz.

Na het wegvallen van mijn stem ben ik naar een KNO-arts doorverwezen, die geen afwijkingen vond en mij doorverwezen heeft naar een logopediste. De spierspanning in mijn keel bleef altijd aanwezig. Zelf ging ik er, evenals de logopediste, psycholoog, ontspanningstherapeute, vanuit dat dit een psychische oorzaak had en dat dit globusgevoel zou verminderen naarmate de tijd vorderde. Dit was echter niet zo.

Ik had het gevoel dat ik, door de voortdurende spanning in mijn keel, niet verder kwam in het genezingsproces van de burn-out. Ook de oxozepam die ik grotendeels afgebouwd had in de loop van de tijd, kon ik niet helemaal weg krijgen. In de avond was de spanning zo groot dat ik dit medicijn nodig had om te kunnen slapen.

Door te zoeken op internet kwam ik bij Nick Houdijk van Praktijk Proximaal in Gouda terecht. Hij heeft me doen inzien dat de oorzaak van het globusgevoel grotendeels een fysieke oorzaak had. Dit was een complete verrassing voor mij! In de loop van de tijd had zich een grote spierspanning ontwikkeld in mijn borstkas waardoor de klachten bleven bestaan en niet verbeterden. Hij leerde mij hoe ik er zelf actief mee aan de slag kon gaan!

Nick observeerde mijn houding heel aandachtig, gaf raad hoe die te veranderen. De behandelingen en oefeningen die hij me gaf en de dingen die hij me vertelde hebben heel veel goed gedaan. Al vanaf de eerste keer voelde ik een flinke verbetering van mijn globusgevoel. En wat me heel blij maakte was, dat ik al in de week na de eerste massage de oxozepam s’avonds kon weglaten.

Ik ben heel blij dat ik , ondanks de grote afstand rijden (Zuid- Limburg -red), naar Nick toe gegaan ben. Ik heb nu pas, na zo lange tijd, het gevoel dat ik die vreselijke tijd van de burn-out,achter me kan laten.
Nick, dank je wel!

Willemien

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaringsverhaal Globusklachten – Ellen (61 jaar)

    Na een verkeersongeluk bleef ik naast een frozen shoulder, maanden last houden van een globusgevoel. Ik heb hiervoor verschillende onderzoeken in het ziekenhuis gehad, waar gelukkig niets ernstigs naar boven kwam, maar ik bleef echter last houden van het globusgevoel, een brok in de keelgevoel. Na 1 deskundige behandeling bij Nick was ik van het […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Renée (1986) – Globusklachten

    Ik ben bij praktijkProximaal terecht gekomen door de ervaringsverhalen die ik op de site heb gelezen. Niet alle klachten kwamen overeen, maar genoeg om contact op te nemen en eigenlijk kon ik vrij snel terecht. Daar was ik blij om omdat ik eigenlijk na één behandeling al verschil merkte. Ik liep al jaren met een […]

    Lees de gehele ervaring