Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Globusklachten – S, 44 jaar Anoniem vanwege het delen van zeer persoonlijke informatie

Ik ben eind 2018 bij Nick terecht gekomen in verband met globusklachten. Ik had net een 2 jarige psychotherapie afgesloten en had mentaal best al een proces doorlopen. Toch bleef ik last houden van spanningsklachten. Sterker nog, deze waren gedurende de therapie voor mijn gevoel erger geworden. Deze spanningsklachten uiten zich voornamelijk als globusklachten. Aangezien ik emetofobie heb en de globusklachten door mij werden geassocieerd met overgeven had ik ook veel angstklachten.

Ik ben via Google bij de site van Nick terecht gekomen. Zijn manier van klachten omschrijving was zo herkenbaar. De daarbij aansluitende informatie en uitleg over de behandeling gaf mij gelijk vertrouwen.

Toen ik bij Nick kwam voelde ik mij echt hopeloos en  belemmerd door mijn klachten. Mijn doel was om zo snel mogelijk van mijn fysieke klachten af te komen. Het bleek dat mijn klachten vooral werden veroorzaakt door mijn houding. Die stond chronisch in een vecht en vlucht stand. Na de eerste behandeling voelde ik direct al verlichting van mijn klachten. Daarnaast  had ik ook gelijk het gevoel dat de behandelingen bij Nick mij niet alleen fysiek ging helpen maar dat ik ook een mentaal proces zou doorgaan.

Na een aantal jaar therapie en mij al bewust te zijn geworden van bepaalde gedragspatronen, bleef ik mij in de dagelijkse praktijk onbekwaam voelen. Nick heeft mij handvatten gegeven om mijn negatieve gedachtepatroon over mijzelf en het daaruit voortvloeiende onzekere gedrag te doorbreken, en deze toe te passen in het dagelijkse leven. Dit gaf mij vertrouwen en rust.

Na een paar behandelingen waren de klachten een stuk minder en voelde ik mij echt sterker groeien, in fysiek en mentaal opzicht.

Als ik bij Nick de behandelkamer in stap ervaar ik veiligheid, zorgzaamheid, zorgvuldigheid, warmte, professionaliteit en gelijkwaardigheid. Hij is gericht op jou als persoon en kijkt wat bij jou past. Dit maakt het voor mij mogelijk om mijzelf open te stellen.

Door bovengenoemde punten heeft hij mijn vertrouwen gewonnen waardoor ik heb besloten om een nare ervaring uit het verleden, die ik zelfs in therapie nooit ter sprake heb gebracht met hem te delen. Omdat ik het moeilijk vond het uitspreken heb ik hem een mail gestuurd met als onderwerp:

 

Hoi Nick,

Toen ik 12 jaar was ben ik met een vriendin betrokken geraakt bij een vriendengroep die niet echt als goed bekend stond in de buurt. Deze jongens waren een stuk ouder. Mijn vriendin had iets met 1 van die jongens. 

Dus ik was blijkbaar “vrij” voor de overige jongens. Ik heb toendertijd met een van die andere jongens gedeeltelijk onder- en door toedoen van groepsdruk sex gehad terwijl ik er helemaal nog niet aan toe was. Ik voelde mij daarna vies en vol schaamte. Ik heb die jongen nooit meer gezien. 

Een week later of zo vond die jongen waar mijn vriendin wat mee had dat ik wel wat met een van zijn andere vrienden wat kon doen. Dit heb ik geweigerd en dit heeft er toen toe geleid dat ik een hete aansteker in mijn gezicht gedrukt kreeg. Gevolg een brandwond. Deze is gelukkig goed genezen, maar voor mij nog elke dag zichtbaar, in de zin van een licht bruine vlek aan de linkerkant van mijn gezicht.

Dit allemaal heeft er voor gezorgd dat ik tot mijn 17de geen enkele relatie met een jongen aanging en dat ik op mijn 20ste pas weer openstond voor geslacht gemeenschap. Tot nu toe zit er voor mij heel veel schaamte en vernedering op die onderwerp. Ik wil met jou voornamelijk naar gevoelens kijken.

 

De volgende behandeling hebben we dit besproken. De manier waarop hij dit aanpakte heeft mij veel gebracht. Ik schaamde en veroordeelde mijzelf altijd voor dit onderwerp. Verder maakte ik mijzelf wijs, dat het toch mijn eigen schuld was. Samen hebben we naar mijn herinnering gekeken, waarbij Nick ervoor zorgde dat ik mij veilig en geborgen bleef voelen, zodat ik mijn  emoties kon ervaren zonder erdoor overspoeld te worden. Nick heeft mij doen inzien dat er sprake was van groepsdruk en intimidatie. Ook liet hij mij inzien dat het feit dat ik de tweede keer weigerde juist heel sterk was. Ik kan iedereen aanraden om dit soort ervaringen te delen, want je bent helaas niet de enige, ook voelt en denk je dat het wel zo is. Nick is iemand die je hierbij op een integere en prettige manier kan ondersteunen. Ik heb hierna voor het eerst liefde voor mijzelf gevoeld!!!

Naar deze ervaring mailde ik hem het volgende:

 

Beste Nick,

Ik heb het gesprek dat wij gisteren hadden als zeer prettig ervaren. Heel bijzonder om te ervaren hoe belangrijk het is om gehoord worden. Ik zag er heel erg tegen om dit te doen, maar al snel in het gesprek voelde ik mij snel op mijn gemak, ondanks het beladen onderwerp. Ik was er zelf best verbaasd over.

Het kleine kind in mij die blijkbaar zo hard op zoek is naar veiligheid en geborgenheid voelde bijna direct in het gesprek al de ondersteuning die het 32 jaar geleden nodig had. Dank dat je mij als volwassene mee heb genomen om met mildheid naar haar te kijken. Dit gaat mij zeker helpen om het schaamte gevoel een plekje te geven. Heel veel dank voor dit bijzondere moment/ ervaring. Ik heb het heel erg gewaardeerd! Het voelt als een cadeau.

 

Ik ben Nick dan ook erg dankbaar voor zijn begeleiding en de kracht die zijn behandeling en zijn manier van benadering bij mij los maken. Zijn behandelingen hebben mij weer vertrouwen gegeven en heb ik sta een stuk positiever in het leven. Ik kijk met vertrouwen naar de  toekomst!

 

is getekend,

 

S, 44 jaar

Vanwege het delen van zeer persoonlijke ervaringen is op verzoek alleen haar voorletter en leeftijd genoemd.

 

 

 

 

 

 

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Caroline

    Als moeder van een 17-jarige dochter met diverse gezondheidsklachten, wil ik graag mijn ervaring met praktijk Proximaal en Nick met u delen. Na 2 jaar vage klachten (rug/ schouder/ nek /allergie/ hoofdpijn/ benauwdheid /hyperventilatie) en menig therapeut en artsen gezien te hebben. Herkende mijn dochter zichzelf in een ervaringsverhaal en informatie van het ‘globusgevoel’ op […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Willemien (59 jaar)

    Anderhalf jaar geleden kwam ik door persoonlijke omstandigheden plotseling in een flinke burn-out terecht. Hierbij viel mijn stem weg en ontstond ook een constant globusgevoel. Dit openbaarde zich door het plotseling wegvallen van mijn stem en benauwdheid. Daarbij  een constante brok in mijn keel zoals bij hyperventilatie, paniek, angst enz. Na het wegvallen van mijn stem […]

    Lees de gehele ervaring