Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Hanneke (34 jaar)

In 2007 werd ik zwanger van ons eerste kindje. Tijdens deze zwangerschap had ik last van mijn onderrug en mijn benen. Ik nam namelijk onbewust een zodanige houding aan om het gewicht van mijn buik te compenseren. Mijn man ging destijds, en gaat nog steeds, voor rugklachten naar Nick voor massage en heeft hier de nodige baat bij. Hij is destijds ook degene geweest, die mij adviseerde om contact met Nick op te nemen om te kijken of hij mij misschien kon helpen.

In eerste instantie had ik het idee; ‘ Baat het niet dan schaadt het niet’. Bij mij leefde namelijk de gedachte dat masseren mijn fysieke zwangerschapproblemen niet kon oplossen. Maar niets bleek minder waar.

Tijdens de eerste ontmoeting voelde ik me direct om mijn gemak. Door de vragen en opmerkingen die Nick stelde, kreeg ik het gevoel dat hij begreep waar ik last van had. Het opmerkelijk was dat Nick eveneens in staat was om ‘pijnpunten’ vast te stellen, die ik niet bewust had onderkent.

Tijdens de massage laat Nick je bewust ervaren dat het geen ‘vage opmerkingen van hem’ waren, maar dat er wel degelijk spieren overbelast en/of verzuurd waren. Dit komt ook overeen met hoe ik leef. Ik weet van mezelf dat ik het relatief hoge pijngrens heb en dat ik de lat voor mijzelf vrij hoog leg. Door de combinatie van deze twee dingen, ga ik maar door waarbij ik af en toe me niet volledig realiseer van wat ik van mijn lichaam vraag.

De massage is voor mij een moment om bewust te worden van mijn lichaam en geest. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar zo bedoel ik het niet,. Juist tijdens de zwangerschap vraagt je lichaam de nodige aandacht en onderhoud en daaraan moet je zeker niet voorbijgaan. De zwangerschapsmassage geeft een verlichting van mijn klachten, maar geeft mij ook een moment van bewustwording alsmede ontspanning.

Deze positieve ervaringen worden mede versterkt door het feit dat Nick een kundig persoon is, die weet waarover hij praat, hij jezelf laat ervaren van hetgeen hij vaststelt en tenslotte, maar niet op de laatste plaats, hij een persoon is die je door het stellen van vragen en maken van opmerkingen je ertoe aanzet om over bepaalde zaken na te denken.

Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik veel aan de massages door Nick gehad. In het jaar daaropvolgend werd ik zwanger van ons tweede kindje en nu ben ik zwanger van ons derde kindje. Gedurende iedere zwangerschap ben ik gemasseerd (geweest) door Nick.

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Laura

    Sportmassage tijdens je zwangerschap Voor mijn zwangerschap ging ik op geregelde basis voor een sportmassage naar Praktijk Proximaal. Ook tijdens mijn zwangerschap van mijn zoontje Thies heb ik geregeld zwangerschapsmassages gehad. Hoe ervaar je dit tijdens je zwangerschap? Vòòr mijn zwangerschap droeg de sportmassage bij aan het verminderen van hoofdpijnen die ik geregeld had. Tijdens […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Cynthia

    Halverwege mijn zwangerschap kreeg ik last van het gebied van onderrugpijn en heupen/bekken. Dit is lastig, maar omdat ik in een winkel werk, maakte dit voor mij het nog pijnlijker. Via mijn vriend ben ik bij Nick Houdijk terecht gekomen. Vanaf het eerste moment voelde ik mij gelijk om mijn gemak. Zijn manier van communiceren […]

    Lees de gehele ervaring