Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Jeroen (41)

Al jarenlang heb ik last van het brokgevoel in de keel en heb regelmatig zuurklachten (opkomend maagzuur) Ik ben hier al meerdere malen voor bij de huisarts geweest. Echter verder dan het voorschrijven van maagbeschermers (omeprazol) kwam het niet. Toen ik de eerste keer in 2014 langdurig dit gevoel had, is het uiteindelijk na een half jaar ook weer vanzelf weggegaan.

Nu ik medio 2016 weer dezelfde klachten kreeg, ben ik nogmaals naar de huisarts gegaan. Echter ook deze keer weer kom hij niet veel meer doen dan weer maagbeschermers voor te schrijven. Dat was voor mij een rede verder te gaan zoeken. Uiteindelijk door gewoon via Google op “brokgevoel in keel” te zoeken en ervaringen te lezen, kwam ik uiteindelijk op de website van Praktijk Proximaal uit.

Mijn klachten omschreef ik voorafgaand aan de intake als volgt:

“Ik loop al geruime tijd met brokgevoel klachten. Dit is de tweede keer dat ik dit voor langere periode heb. De eerste keer was begonnen in november 2014, na veel omeprazol en vele maanden later verdwenen de klachten weer rond mei 2015. Nu heb ik wederom dezelfde klachten sinds eind augustus dit jaar, echter nu met de klacht erbij dat ik hoest en er veel slijmvorming is in de keel. Verder komen de klachten behoorlijk overeen zoals omschreven op uw website.. Er is van de week een longfoto gemaakt en daarop is niks te zien. Ik zou eventueel nog naar een KNO arts mogen maar eigenlijk geloof ik zelf niet dat er iets te zien/te vinden is. Ik heb een baan in de sales en een druk gezinsleven dus stress is zeker aanwezig en hoogstwaarschijnlijk de oorzaak.
De huisarts adviseert nu 2 x daags omeprazol 20mg te slikken, dat verlicht wel iets maar neemt de klachten niet weg. Door deze medicijnen heb ik ook bijwerkingen zoals spierpijn, kramp in ledematen e.d. Ik zie geen heil in die medicijnen dus ik hoop dat u me verder kan helpen.”/

Na telefonisch contact met Nick kon ik er vrij snel terecht voor een intake. Al tijdens het eerste gesprek heeft Nick mijn lichaamshouding goed bestudeerd en heeft mij laten zien waar ik op moet letten. Uiteindelijk wordt een globus gevoel veroorzaakt door spierspanningen en houd je het dus zelf in stand. Tevens is voeding ook een belangrijk onderdeel van je gestel dus ook op dat vlak geeft Nick goede tips. Na de eerste behandelingen is er al verlichting merkbaar.
Ik heb inmiddels 3 behandelingen achter de rug en het gaat steeds een beetje beter. Ik zou iedereen met deze klachten een bezoek aan praktijk Proximaal aanraden.

Ervaring Jeroen (41)

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Reinder (54)

    Vele jaren liep ik rond met een soort brok in mijn keel, alsof er een stukje eten bleef hangen. Een zeer onaangenaam gevoel, nu bij mij bekend als het globusgevoel. In 2011 begon ik me er ook zorgen over te maken en zijn er diverse onderzoeken uitgevoerd bij de K&O arts, de longarts en is […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Willemien (59 jaar)

    Willemien (59 jaar) Anderhalf jaar geleden kwam ik door persoonlijke omstandigheden plotseling in een flinke burn-out terecht. Hierbij viel mijn stem weg en ontstond ook een constant globusgevoel. Dit openbaarde zich door het plotseling wegvallen van mijn stem en een constant globusgevoel. (hyperventilatie, paniek, angst enz) Na het wegvallen van mijn stem ben ik naar een […]

    Lees de gehele ervaring