Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Willemien (59 jaar)

Willemien (59 jaar)

Anderhalf jaar geleden kwam ik door persoonlijke omstandigheden plotseling in een flinke burn-out terecht. Hierbij viel mijn stem weg en ontstond ook een constant globusgevoel. Dit openbaarde zich door het plotseling wegvallen van mijn stem en een constant globusgevoel. (hyperventilatie, paniek, angst enz)

Na het wegvallen van mijn stem ben ik naar een KNO-arts doorverwezen, die geen afwijkingen vond en mij doorverwezen heeft naar een logopediste. De spierspanning in mijn keel bleef altijd aanwezig. Zelf ging ik er, evenals de logopediste, psycholoog, ontspanningstherapeute, vanuit dat dit een psychische oorzaak had en dat dit globusgevoel zou verminderen naarmate de tijd vorderde. Dit was echter niet zo.

Ik had het gevoel dat ik, door de voortdurende spanning in mijn keel, niet verder kwam in het genezingsproces van de burn-out. Ook de oxozepam die ik grotendeels afgebouwd had in de loop van de tijd, kon ik niet helemaal weg krijgen. In de avond was de spanning zo groot dat ik dit medicijn nodig had om te kunnen slapen.

Door te zoeken op internet kwam ik bij Nick Houdijk van Praktijk Proximaal terecht. Hij heeft me doen inzien dat de oorzaak van het globusgevoel grotendeels een fysieke oorzaak had. Dit was een complete verrassing voor mij! In de loop van de tijd had zich een grote spierspanning ontwikkeld in mijn borstkas waardoor de klachten bleven bestaan en niet verbeterden. Hij leerde mij hoe ik er zelf actief mee aan de slag kon gaan!

Nick observeerde mijn houding heel aandachtig, gaf raad hoe die te veranderen. De behandelingen die hij me gaf en de dingen die hij me vertelde hebben heel veel goed gedaan. Al vanaf de eerste keer voelde ik een flinke verbetering van mijn globusgevoel. En wat me heel blij maakte was, dat ik al in de week na de eerste massage de oxozepam s’avonds kon weglaten.

Ik ben heel blij dat ik , ondanks de grote afstand rijden, naar Nick toe gegaan ben. Ik heb nu pas, na zo lange tijd, het gevoel dat ik die vreselijke tijd van de burn-out,achter me kan laten.
Nick, dank je wel!

Willemien

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Chantal (42 jaar)

    Mijn naam is Chantal en ik ben 42 jaar. Sinds dat ik mij kan herinneren heb ik te maken met depressiviteit. Sinds 2004 heb ik daarbij ook te maken met paniek/angstaanvallen. De behandelingen verliepen merendeels via de huisarts. Buiten de gesprekken die ik daar voerde slik ik daarbij ook antidepressiva. In eerste instantie kreeg ik […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Yvette (49 jaar)

    Testimonial: Ongeveer 2 1/2 jaar geleden ging ik met een A4’tje vol naar de huisarts met allerlei vage klachten inclusief extreme vermoeidheid, tintelingen in vingers en krachtverlies in de handen, pijnlijke armen, pijn in mijn nek en gloeiende elleboog. Conclusie huisarts: bloeduitslagen zijn goed, dus waarschijnlijk overgangsklachten. Daarna naar de acupuncturist geweest:  1e conclusie acupunctuur: […]

    Lees de gehele ervaring