Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Jolanda (44 jaar)

Ik heb al een jaar of 10 regelmatig last van schouder- en nekklachten, vooral op mijn werk, waar ik de hele dag achter de computer zit. Ik ben hiervoor al vaak bij een fysiotherapeut geweest, hierdoor verdwenen de klachten meestal wel weer even maar doordat er niet echt op de oorzaken in werd gegaan kwamen de klachten al snel weer terug. Inmiddels ben ik er zo aan “gewend” dat ik niet meer zou weten hoe het anders aan kan voelen.

Totdat ik bij Nick Houdijk kwam. Ik kwam bij hem terecht op advies van mijn yogadocente. Zij merkte dat ik moeite had met bepaalde houdingen vanwege mijn stijve schouders en rug en verwees mij naar Praktijk Proximaal.

Nick zag gelijk aan mijn houding waar de klachten zaten en had al snel door waar ze vandaan kwamen, nl een verkeerde houding en te hoge ademhaling. Hij kan heel goed observeren en ziet precies waar de zwakke punten zitten. Dit verraste mij in het begin nogal omdat ik me van sommige gespannen spieren niet eens (meer) bewust was.

De massage zelf is soms best pijnlijk, zeker als je zoals ik gewend bent aan ontspanningsmassages in de sauna, maar na afloop voel ik me lichamelijk maar ook geestelijk zo ontspannen, een heerlijk gevoel. Zeker na de eerste keer wist ik niet wat me overkwam en was ik behoorlijk onder de indruk van het effect van de massage.
Ik ervaar nu hoe fijn het is om een ontspannen lijf te hebben en ben me veel meer bewust van mijn lichaam en hoe ik hiermee om moet gaan. Mijn klachten zijn nog niet weg maar wel een stuk minder, en door de goede tips van Nick weet ik nu hoe ik mijn houding en ademhaling kan verbeteren. Ik probeer eerder op de signalen van mijn lichaam te letten en op tijd rust te nemen, hoe lastig dit soms ook is.

Dus ik ben heel blij dat ik bij Nick terecht ben gekomen. Ik ben er nog niet, maar met behulp van zijn massages en nuttige adviezen zit ik een stuk lekkerder in mijn vel. Ik kan het iedereen aanraden die met soortgelijke klachten rondloopt.

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Marleen (45 jaar)

    Ik ben Marleen en ben 45 jaar en heb al jarenlang last van nek-en schouderklachten.Soms was er een periode met minder klachten maar dan weer een vervelende periode met heftige klachten. De klachten bestonden uit: pijn in m`n schouders, pijn en stijfheid in mijn nek, pijn in mijn bovenrug etc. Eigenlijk was ik altijd in […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Saskia (39 jaar)

    Ik ben Saskia, ik ben 39 jaar. Ik loop al 3 jaar met schouder/nek klachten. Verder heb ik sinds een klein jaar last van obstipatie. Nu heb ik het prikkelbaar darm syndroom maar dit begon plotseling dus heb ik een aantal darmonderzoeken gehad om uit te sluiten dat het niks ernstigs was. Dit omdat er […]

    Lees de gehele ervaring