Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Karin (47 jaar)

Hallo, ik ben Karin en voor mij is Nick de reddende engel geweest.

Ik zal uitleggen waarom.

Zolang ik mij kan heugen heb ik last van mijn nek en schouders. Na jaren last begon deze pijn zich uit te breiden naar mijn borst en keel.

Daar ik een vrij hoge pijngrens heb en een meester ben (was!) in het negeren van signalen, denderde ik maar door onder het mom van “het gaat vanzelf een keer over”.

Niet dus.

Op een dag waren voor mijn lichaam blijkbaar alle grenzen bereikt en werd ik overvallen door een helse pijn die van mijn schouderbladen naar mijn borstbeen trok. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had en stikte.

Ik belandde in het ziekenhuis waar ik op de hartbewaking werd gelegd.

Er werd hier, gelukkig, niks gevonden maar feit was wel dat ik vanaf dat moment iedere dag zo’n pijnaanval kreeg.

Iedereen heeft wel eens kramp in zijn/haar kuit gehad, zo voelde dit ook maar dan op de schouders/borst.

Om een lang verhaal kort te maken, ik ben ruim een jaar bezig geweest om achter de oorzaak te komen met als doel er iets aan te kunnen doen.

Fysiotherapie, manuele therapie, magnetiseur. Ik ben werkelijk overal geweest. Niemand had de oplossing en de boodschap die ik veelal mee kreeg was dat ik er maar mee moest leren leven.

Dat dus nooit! Ik zou niet rusten voor ik de oplossing had, was inmiddels de wanhoop nabij. Uiteindelijk kwam de chiropractor, die er ook geen gat meer in zag, met het verlossende telefoonnummer: die van Nick Houdijk van Praktijk Proximaal.

Ik heb Nick direct gebeld en mijn klachten uitgelegd. En wat een opluchting: eindelijk iemand die mij direct heel serieus nam en mij niet het gevoel gaf dat ik me aanstelde. Hiermee had hij direct mijn vertrouwen gewonnen.

Een afspraak was snel gemaakt en, echt een wonder, reeds na de eerste behandeling heb ik nooit meer kramp gehad!

Het fijne van Nick is dat hij je observeert en precies kan vertellen wat er aan scheelt.

Daarbij legt hij heel goed uit waar de klacht (globusgevoel)  vandaan komt, wat de oorzaak is en wat je er zelf aan kunt doen. Dit helpt enorm om je klachten te relativeren, je kunt nu immers verklaren hoe het komt.

En, ook niet onbelangrijk, ik heb van Nick geleerd om beter naar de signalen van mijn lichaam te luisteren en deze niet meer te negeren. Hierdoor zal ik bij klachten nu eerder aan de bel trekken.

Ik heb niet de illusie dat ik ooit helemaal van mijn klachten af kom omdat ik altijd een druk type zal blijven wat in de vijfde versnelling door het leven gaat. Maar ik ben nu wel in staat om eerder op de rem te gaan staan.

Doen moet je het uiteindelijk allemaal zelf, maar de handvatten die Nick aanreikt helpen je een eind op weg.

Kortom: ik ben heel blij dat ik bij Nick terecht gekomen ben.

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring John (38 jaar)

    Na jarenlange spierspanningen in rug schouder en nek, die ik onbewust heb leren negeren, en na ingrijpende gebeurtenissen van de laatste 2 1/2 jaar, zijn de klachten geëscaleerd in vrij hevige spierspanningen, benauwdheid, hyperventilatie en angstaanvallen. Na een bezoek aan de huisarts heb ik een verwijzing naar een psychologe gekregen, wat uiteraard werkte maar de […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Jeroen (41)

    Al jarenlang heb ik last van het brokgevoel in de keel en heb regelmatig zuurklachten (opkomend maagzuur) Ik ben hier al meerdere malen voor bij de huisarts geweest. Echter verder dan het voorschrijven van maagbeschermers (omeprazol) kwam het niet. Toen ik de eerste keer in 2014 langdurig dit gevoel had, is het uiteindelijk na een […]

    Lees de gehele ervaring