Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Marino (32 jaar)

Na een lange, stressvolle periode met altijd stramme spieren, stijve schouders en nek en een onwillig SI gewricht ben ik (na toch maar gestopt te zijn met sporten) via diverse artsen en therapeuten uiteindelijk 3 jaar geleden bij Praktijk Proximaal terecht gekomen. Mede op voordracht van een van deze therapeuten overigens, met als doel om de spieren sterker maar ook soepeler te maken.

Al snel bleek dat de behandelingen van Nick uit meer bestaan dan alleen het masseren van de door mij aangewezen plekken, of beter gezegd; gebieden. Vooragaand aan het kneden, want zo zag ik als oud voetballer een sportmasseur, stelt hij vragen, en zelfs op de antwoorden hierop vraagt hij door om zo de kern van de klachten en hun oorzaak te achterhalen.

Nick denkt in totaaloplossingen met verbeteringen van houdingen en gedrag, brengt valkuilen aan het oppervlak en legt zo de (zijn) vinger op de zere plek. Dus er wordt tijdens de behandeling veel gepraat en gecoacht en dat gaat in goede harmonie want Nick is buiten een zeer kundige sportmasseur ook zeer aimabel mens. Na een aantal behandelingen bleek Nick ook als enige behandelaar echt in staat om de aaneenschakeling van mijn jarenlange klachten een halt toe te roepen.

Na de lange weg die ik gegaan ben en de vele behandelaars die ik bezocht heb, ook overigens de alternatieve geneeswijzen, durf ik wel te stellen dat Nick hier met zijn hoge graad in sportmassage ver boven uit steekt.

Nick krijgt mij weer lopende en flexibel, zorgt voor een betere ademhaling door massage van de spieren op mijn borstkas en heeft er voor zorg gedragen dat ik in het dagelijks leven opeens zaken doseer. Bovendien heeft hij mij leren nadenken over het verschil in ‘statische’ en ‘dynamische’ belastingen en ken ik voor mij ‘Latijnse’ boosdoeners als de Pyriformis (peervormige spier, heup -red) en Gluteus maximus (grote bilspier -red)

Tot slot sluit Nick altijd af met een “Tip van Nick”. De altijd welkome uitsmijter na een omgevlogen uur van massage. Deze tip is altijd gericht en gemeend, vol goede bedoelingen en wat mij betreft zeer welkom.

Ik dank Nick hierbij en wens ook u ‘een uurtje Nick!

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Caroline

    Omdat ik frequent intensief sport, laat ik graag mijn spieren regelmatig goed onderhanden nemen door een sportmasseur. Dit doe ik al bijna 15 jaar waarvan de laatste 3 jaar door Nick. Door mijn verhuizing van Twente naar Gouda ben ik bij Nick terecht gekomen. Vanaf het eerste moment merkte ik dat Nick een zeer professionele, […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Jojanneke (31 jaar)

    In verband met vastzittende spieren via het internet op zoek gegaan naar een sportmasseur/fysiotherapeut. Zo kwam ik terecht bij Nick Houdijk. Nick, een gedreven en enthousiaste beroepsprofessional stemde vanaf moment nummer één op een prettige manier mijn wensen af op hetgeen hij realistisch cq. haalbaar vond. Na een doelgericht funktie onderzoek, (gezien de korte tijd […]

    Lees de gehele ervaring