Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Marleen (45 jaar)

Ik ben Marleen en ben 45 jaar en heb al jarenlang last van nek-en schouderklachten.Soms was er een periode met minder klachten maar dan weer een vervelende periode met heftige klachten.

De klachten bestonden uit: pijn in m`n schouders, pijn en stijfheid in mijn nek, pijn in mijn bovenrug etc. Eigenlijk was ik altijd in mindere of meerdere mate belemmerd door mijn klachten. Bijvoorbeeld: bij het autorijden kon ik niet goed over mijn schouder kijken, bij het aan- en uittrekken van een jas of trui deed mijn schouder erg zeer, iets optillen ging lastig en ik sliep slecht. Ik“leerde“ er mee omgaan door regelmatig Ibuprofen te slikken en het te zien als iets wat bij me “hoorde“. Diverse keren heb ik fysiotherapie gehad maar daar heb ik, zeker voor de langere termijn, geen baat bij gehad.

Ik hoorde van Praktijk Proximaal in Gouda via een collega en kwam bij Nick Houdijk terecht.

Het intakegesprek was uitgebreid en grondig. Het ging niet alleen over mijn klachten maar ook bijvoorbeeld over mijn eetpatroon. Dat had ik niet verwacht. Ook zag Nick tijdens het intakegesprek dat ik voordurend met mijn hoofd scheef zat, ik was me daar niet van bewust..

We zijn gestart met de behandeling en ik was erg benieuwd wat het me zou brengen. Ik begreep al snel dat mijn schouder- en nekklachten voortkwamen uit een aantal oorzaken. Mijn houding was niet goed, mijn eetpatroon was niet oké, mijn ademhaling was te hoog, maar ook het altijd relativeren van mijn klachten deed me geen goed.

Nick zei tijdens de behandelingen regelmatig: ik ga je van bewust bekwaam, onbewust bekwaam maken. Eerlijk gezegd vond ik dat nogal vaag..Maar door me telkens te spiegelen hoe ik functioneerde (of eigenlijk niet functioneerde..) en hoe dat anders kon ging ik het steeds meer begrijpen wat hij bedoelde en uiteindelijk verminderde dat mijn klachten.

De massages waren stevig maar het voelde goed omdat ik door deze pijn heen de oplossing van mijn klachten dichterbij voelde komen. Tijdens de behandelingen heb ik ontzettend veel geleerd omdat Nick bij alles wat hij doet heldere uitleg geeft. Ik vind dat erg fijn omdat ik dan weet wat hij behandelt en waarom hij dat doet. Nick is niet iemand die er maar wat omheen draait maar hij is direct en to the point.

Zo ben ik steeds meer “onbewust bekwaam“ geworden en daar ben ik erg blij mee!

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Peter (62 jaar)

    Hardnekkige patiënt Peter Half december 2015 bezoek gebracht aan Nick Houdijk in verband met (inmiddels) ernstige nek- en schouderklachten. De spieren in mijn nek trekken, zonder dat ik dat beheers, onwillekeurig samen en sturen mijn hoofd voortdurend richting mijn rechterschouder. Los van de pijn heb ik er last van tijdens het autorijden, wandelen, mijn werk […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Jolanda (44 jaar)

    Ik heb al een jaar of 10 regelmatig last van schouder- en nekklachten, vooral op mijn werk, waar ik de hele dag achter de computer zit. Ik ben hiervoor al vaak bij een fysiotherapeut geweest, hierdoor verdwenen de klachten meestal wel weer even maar doordat er niet echt op de oorzaken in werd gegaan kwamen […]

    Lees de gehele ervaring