Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Peter (62 jaar)

Hardnekkige patiënt
Peter

Half december 2015 bezoek gebracht aan Nick Houdijk in verband met (inmiddels) ernstige nek- en schouderklachten. De spieren in mijn nek trekken, zonder dat ik dat beheers, onwillekeurig samen en sturen mijn hoofd voortdurend richting mijn rechterschouder.
Los van de pijn heb ik er last van tijdens het autorijden, wandelen, mijn werk (veel achter de computer) en in sociale contacten. Mogelijk samenhangende klachten zijn pijn in de rug en in de spieren van mijn bovenbenen. Deze klachten heb ik al langer, maar niet zo heftig. Ik heb eerder fysiotherapeuten bezocht in 2002 en 2010. In beide gevallen oefeningen mee voor thuis. Netjes thuis geoefend, maar zonder resultaat.
Nick nam de tijd voor een intake en functieonderzoek. Hij adviseerde mij een optometrist te raadplegen omdat oogafwijkingen oorzaak kunnen zijn van nek -en schouderklachten, doordat er verschillen mogelijk zijn in de vorm van het oog. Hierdoor worden de beelden scheef geprojecteerd waardoor scheefstand van het hoofd ontstaat.
Daarnaast naar een neuroloog uit het netwerk van Nick gegaan omdat de spierklachten uit de hersenen kunnen voortkomen, en op advies van Nick daarnaast te overleggen met mijn huisarts om tijdelijk te stoppen met simvastatine (cholesterol verlager) omdat bekend is dat deze spierklachten als bijwerking kunnen hebben.
De volgende dag telefonisch overlegd met de huisarts. Zij ging akkoord met tijdelijk stoppen van simvastatine en regelde direct een digitale verwijzing naar de betreffende neuroloog in het Groene Hart Ziekenhuis. Een uur later een afspraak met de neuroloog voor de volgende dag. Tevens afspraak gemaakt met optometrist voor uitvoerig oogonderzoek. Zekerheidshalve cardioloog geraadpleegd voor een second opinion over het tijdelijk stoppen met simvastatine. Kon zich daarin vinden.
Kortstondig onderzoek door de neuroloog leverde de diagnose van mijn nekklachten n.l: cervicale dystonie (erfelijke aandoening betreffende onwillekeurige spiertrekking – red). Deze afwijking is in principe goed behandelbaar met botox in de nekspieren. Begin daar binnenkort aan en hoop dat het effect heeft. Indien effectief, elke drie maanden op herhaling. Botox ontspant de spieren. Daar kunnen geen thuis oefeningen en massages tegenop. De combinatie is mogelijk nog beter. Oog onderzoek bij de optometrist leverde geen afwijkingen op, anders dan mij bekende bijziendheid.
Conclusies: zonder de scherpe observaties van Nick was ik blijven tobben met heilloze spieroefeningen en dankzij ons voortreffelijke zorgsysteem en hardnekkigheid (letterlijk en figuurlijk) van mijn kant, zijn alle noodzakelijke acties binnen enkele dagen geregeld en hebben vruchten afgeworpen. Half januari 2016 telefonisch overleg met Nick over nut en noodzaak van fysiotherapie de komende periode.

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Eveline -schouderklachten

    Na een aanrijding op het fietspad door een brommer viel ik half december op mijn linkerarm. Arm was niet uit de kom maar bleef pijnlijk en kon niet goed omhoog na een paar maanden. Nick zag de oorzaak; een geroteerde bovenste rib. Met veel deskundigheid heeft hij,  onder meer middels bindweefselmassage, de rib in de juiste […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Marleen (45 jaar)

    Ik ben Marleen en ben 45 jaar en heb al jarenlang last van nek-en schouderklachten.Soms was er een periode met minder klachten maar dan weer een vervelende periode met heftige klachten. De klachten bestonden uit: pijn in m`n schouders, pijn en stijfheid in mijn nek, pijn in mijn bovenrug etc. Eigenlijk was ik altijd in […]

    Lees de gehele ervaring