Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Nanda (36 jaar)

De allereerste migraine aanval die ik me kan herinneren kreeg ik in mijn puberteit, daarvoor had ik regelmatig hoofdpijn. Als kind van een moeder met maandelijks, soms wekelijks migraine waren dit soort klachten de normaalste zaak van de wereld en werd hierdoor geen aandacht geschonken aan mijn eigen hoofdpijn- en migraineklachten, het hoorde erbij.

Hierdoor heb ik het beeld ontwikkeld dat je de hoofdpijn/migraine over jezelf afroept. Altijd heb ik gedacht: Het zit in je hoofd, hierdoor heb ik niet een heel dokters- en ziekenhuistraject bewandeld met uitzondering van een acupuncturist, maar helaas hielp dit niet voldoende; De klachten bleven. Wel heb ik regelmatig periodes gehad waarin ik een psychotherapeut bezocht.

Veel dingen gingen beter ( omgaan met stress, grenzen aangeven) de klachten bleven. De afgelopen jaren, waarin ik 2 kinderen heb gekregen werden de klachten steeds erger. De hoofdpijn werd dagelijks en de migraine wekelijks, daarnaast kreeg ik nek- en schouderklachten en ik werd benauwd, kreeg een brok in mijn keel en kwam adem tekort (globusgevoel). Longfoto’s zijn gemaakt; (niets te zien) daarna pufjes. Ik bleef periodes houden dat ik me benauwd voel.

Zo kwam ik bij Nick Houdijk in Gouda terecht en tegelijkertijd startte ik bij de hoofdpijnpoli. Het meeste vertrouwen heb ik in Nick. Hij heeft me geleerd om de symptomen die ik voorafgaand aan een aanval krijg op tijd te leren herkennen, waardoor ik mijn gedrag kan aanpassen en een aanval kan voorkomen, zowel zonder als met medicijnen.

Ik ben er achter gekomen dat een verkeerde ademhaling ( te hoog, mede veroorzaakt door het tillen van twee kinderen en dan je adem ongemerkt even inhouden) een hele grote factor is die de hoofdpijn/migraine veroorzaakt. Bepaalde overlevingsmechanismes die ik nu nog wel eens onbewust toepas, zorgen voor een fysieke reactie en dit veroorzaakt dan spierspanning . Hier ben ik me nu bewust van geworden, zodat ik ook tijdens meer mentale situaties profijt heb van Nick’s kennis. Ook besteedt Nick aandacht aan mijn voedingspatroon en geeft adviezen over een geschikte wijze van sporten en het verbeteren van mijn houding in het algemeen.

Het onder controle krijgen van de hoofdpijn en migraine is voor mij een zoektocht waarin het vinden van de balans en vooral het houden van die balans het sleutelwoord is. Nick zorgt er voor dat ik die balans vindt en bovenal houd.

Op dit moment gebruik ik nog medicijnen, maar ik ben er van overtuigd dat ik over een tijdje zonder medicijnen kan, zonder Nick was dit niet gelukt.

Ik hoop dat jij als migrainepatiënt iets hebt aan dit verhaal. Mocht je na het lezen de behoefte hebben aan een gesprek met mij om mijn ervaringen te laten horen, neem dan contact op met Praktijk proximaal en vraag naar Nick, hij zal je dan mijn telefoonnummer geven.

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Annie (57 jaar)

    Toen ik afgelopen voorjaar 2016 aan beide schouders was geopereerd, had ik al snel in de gaten dat dat niet de oplossing was van al mijn klachten waren. Na een zoektocht op internet, kwam ik op de site van Nick praktijk Proximaal. De verhalen over globusklachten sloegen in als een bom. Ik heb gelijk een […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Willemien (59 jaar)

    Anderhalf jaar geleden kwam ik door persoonlijke omstandigheden plotseling in een flinke burn-out terecht. Hierbij viel mijn stem weg en ontstond ook een constant globusgevoel. Dit openbaarde zich door het plotseling wegvallen van mijn stem en benauwdheid. Daarbij  een constante brok in mijn keel zoals bij hyperventilatie, paniek, angst enz. Na het wegvallen van mijn stem […]

    Lees de gehele ervaring