Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Reinder (54)

Vele jaren liep ik rond met een soort brok in mijn keel, alsof er een stukje eten bleef hangen. Een zeer onaangenaam gevoel, nu bij mij bekend als het globusgevoel. In 2011 begon ik me er ook zorgen over te maken en zijn er diverse onderzoeken uitgevoerd bij de K&O arts, de longarts en is er een echo uitgevoerd op de klieren in mijn hals. Maar elke keer was het antwoord dat er niks aan de hand was en ik hoefde me al helemaal geen zorgen te maken. Het gevoel bleef, soms zelfs zo erg dat ik me moeilijk kon concentreren. Na enige tijd kreeg ik ook steeds meer last van mijn rugspieren, boeren en hoesten. Na een jaar werd mij duidelijk dat als ik last had van het globusgevoel ik ook last kreeg van mijn rugspieren, boeren en hoesten/schrapen.

In 2014 ben ik begonnen als trainer van een voetbalteam waarbij ik zelf ook graag een potje mee voetbalde. Na enige tijd trainen en mee voetballen viel mij op dat ik na een trainingsavond veel minder last had van dit globusgevoel. Ik kreeg zelf het idee dat door het korte sprinten, waardoor je regelmatig diep moet ademhalen, de rugspieren oprekt waardoor het globusgevoel minder leek te worden. Ik vermoede dat het iets met de spieren te maken had maar dat was een vermoeden.

In 2018 was ik er helemaal klaar mee toen de klachten weer terug kwamen en ben toen het internet gaan afstruinen waarbij mijn oog viel op de website Praktijk Proximaal. Alles wat ik aan klachten had ervaren klopte met de beschrijvingen op de website. Wat mij echter nog het meest verbaasde was, wat ik al vermoede, dat het om een spier-/houdingsproblemen zou gaan. Mijn interesse was meteen gewekt.

Na een korte telefonische intake, met Nick, gaf Nick aan dat hij me kon behandelen. Ik maakte een afspraak, en tijdens deze eerste afspraak keek Nick voornamelijk naar mijn houding waarna hij mij uitlegde hoe spieren met elkaar samenwerken en dat er inderdaad iets aan de hand was met mijn houding. Na een korte massage op plekken die ik niet had verwacht merkte ik al een verlichting. De tweede sessie was veel intensiever waarna de klachten snel minder werden waarbij Nick steeds mijn houding bekeek. Hoe sta je, hoe ver kun je je armen soepel naar achteren brengen etc. De derde sessie vond na een maand plaats en Nick vroeg aan mij hoe vaak de klachten waren terug gekomen, ik gaf aan slechts 1 dag. Verbazingwekkend. Na de derde sessie was het globus gevoel verdwenen, het boeren weg en de spierpijn in de rug verdwenen.

Ik had een vermoeden dat deze behandeling wel eens zou kunnen werken maar zo snel, dat had ik absoluut niet verwacht. Conclusie: dit had ik dus veel eerder moeten doen.

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring kaakklemklachten Marcella (57)

      Ik kwam bij Nick vanwege kaak-klachten. Tien jaar geleden blokkeerde mijn kaak voor de eerste keer bij het afbijten van een appel, de discus van het kaakgewricht was naar voren geschoven. Ik kon mijn mond daardoor bijna niet openen en niet kauwen. Dit was het begin van een traject wat zich zes jaar later […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Lonneke (35 jaar)

    Al bijna 20jaar loop ik met pijnklachten in mijn nek en bovenrug met veel hoofdpijn. Na omzwervingen met allerlei therapieën als fysio, cesar en pijntrajecten gericht op chronische pijn ben ik via mijn Chiropractor bij Proximaal beland. De verwijzing was voor dieptemassage om zeer hoge spierspanning te verminderen   Nick heeft me uitgebreid onderzocht, zowel […]

    Lees de gehele ervaring