Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Tamara (40 jaar)

Migraine heeft een sterke stempel gedrukt op mijn jeugd. Ik heb veel geprobeerd om er vanaf te komen. Als kind ben ik geregeld bij de huisarts geweest, vanwege jonge leeftijd heb ik in die tijd geen medicatie geslikt.

Gewone pijnstillers helpen niet bij migraine. Op latere leeftijd heb ik op advies van de huisarts het gebruik van verschillende anticonceptiepillen geprobeerd om te zien of deze de migraine aanvallen konden beïnvloeden. Weer later  heb ik op recept van de huisarts medicijnen gekregen tegen migraine.  Ik heb aan de hand van literatuur en homeopathie het één en ander geprobeerd. Ik ben bij de neuroloog kortstondig ter observatie geweest om een type migraine vast te stellen (met name gezichtsverlies).

Vanaf mijn 20e zijn de migraine aanvallen steeds minder geworden en lijkt het erop dat ik hier toen grotendeels over heen ben gegroeid. Gelukkig!

Ongeveer 2 jaar geleden (een voor mij stressvolle periode) is de hoofdpijn en migraine heel geleidelijk weer terug gekomen. Dit ging zo geleidelijk dat ik door ben gegaan tot het moment dat ik eigenlijk alle dagen weer hoofdpijn had en elke week minstens een dag uitgeschakeld was. Ik functioneerde niet meer goed, niet privé en niet op het werk.

Met deze klachten kom ik bij Nick Houdijk terecht.

Nick vraagt een coöperatieve houding van mij. Wat zijn mijn vragen en verwachtingen en wat kan ik zelf bijdragen. Nick kan verbazingwekkend goed observeren en waarnemen. Hij kijkt naar mijn houding en naar de spanning in mijn spieren. Samen hebben we gekeken naar voeding en naar stressfactoren. Allen hebben immers invloed op elkaar. De behandelingen zijn dan ook gericht geweest op al deze punten. Analyseren, informeren, massage en het aanleren van tools om migraine te voorkomen staan tijdens mijn behandeling centraal.

De migraine is na 3 behandelingen al grotendeels verdwenen en inmiddels ben ik er helemaal van verlost. De behandelingen worden nu afgebouwd in een voor mij passend tempo.

Mijn dank en complimenten voor Nick! Dank voor zijn gedreven en doeltreffende aanpak. En zeker ook dank voor enkele inspirerende gesprekken die weer een stuk inzicht en richting hebben gegeven.

Tamara

 

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring G, vrouw, 45 jaar

    G, (45 jaar) Jarenlang heb ik dagelijks rondgelopen met diverse pijnklachten die volgens mijn manueel therapeut te maken hadden met hypermobiliteit in het onderste gedeelte van de rug. De klachten bestonden uit: hoofdpijn, nekpijn, schouderklachten, rugpijn, ribben en wervels die verschoven, heupklachten, hoge spierspannen, stijfheid van spieren, slaapproblemen en vermoeidheid. Het lukte niet om met […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Mieke (47 jaar)

    Al zo’n 30 jaar heb ik last van stevige hoofdpijnen en migraine aanvallen. Natuurlijk zijn er perioden waarin de pijn en aanvallen erger of minder zijn. Invloeden van stress, hormonen e.d. zijn nooit helemaal weg te denken/nemen waardoor het moeilijk is er achter te komen wat nu de voornaamste oorzaak van mijn migraine aanvallen zijn. […]

    Lees de gehele ervaring