Bel voor meer informatie: 0182 - 602721 Afspraak maken

tel: 0182 - 602721 Afspraak maken

Ervaring Tamara (40 jaar)

Migraine heeft een sterke stempel gedrukt op mijn jeugd. Ik heb veel geprobeerd om er vanaf te komen. Als kind ben ik geregeld bij de huisarts geweest, vanwege jonge leeftijd heb ik in die tijd geen medicatie geslikt.

Gewone pijnstillers helpen niet bij migraine. Op latere leeftijd heb ik op advies van de huisarts het gebruik van verschillende anticonceptiepillen geprobeerd om te zien of deze de migraine aanvallen konden beïnvloeden. Weer later  heb ik op recept van de huisarts medicijnen gekregen tegen migraine.  Ik heb aan de hand van literatuur en homeopathie het één en ander geprobeerd. Ik ben bij de neuroloog kortstondig ter observatie geweest om een type migraine vast te stellen (met name gezichtsverlies).

Vanaf mijn 20e zijn de migraine aanvallen steeds minder geworden en lijkt het erop dat ik hier toen grotendeels over heen ben gegroeid. Gelukkig!

Ongeveer 2 jaar geleden (een voor mij stressvolle periode) is de hoofdpijn en migraine heel geleidelijk weer terug gekomen. Dit ging zo geleidelijk dat ik door ben gegaan tot het moment dat ik eigenlijk alle dagen weer hoofdpijn had en elke week minstens een dag uitgeschakeld was. Ik functioneerde niet meer goed, niet privé en niet op het werk.

Met deze klachten kom ik bij Nick Houdijk terecht.

Nick vraagt een coöperatieve houding van mij. Wat zijn mijn vragen en verwachtingen en wat kan ik zelf bijdragen. Nick kan verbazingwekkend goed observeren en waarnemen. Hij kijkt naar mijn houding en naar de spanning in mijn spieren. Samen hebben we gekeken naar voeding en naar stressfactoren. Allen hebben immers invloed op elkaar. De behandelingen zijn dan ook gericht geweest op al deze punten. Analyseren, informeren, massage en het aanleren van tools om migraine te voorkomen staan tijdens mijn behandeling centraal.

De migraine is na 3 behandelingen al grotendeels verdwenen en inmiddels ben ik er helemaal van verlost. De behandelingen worden nu afgebouwd in een voor mij passend tempo.

Mijn dank en complimenten voor Nick! Dank voor zijn gedreven en doeltreffende aanpak. En zeker ook dank voor enkele inspirerende gesprekken die weer een stuk inzicht en richting hebben gegeven.

Tamara

 

Lees ook de andere gerelateerde ervaringen van onze cliënten.

  • Ervaring Hanneke (29 jaar)

    Vanaf mijn negende jaar heb ik regelmatig last van migraine, een vervelende vorm van hoofdpijn die in de loop der jaren steeds frequenter en intensiever is geworden. Wanneer ik een migraineaanval heb, voel ik een hevige pijn aan mijn linkerslaap en achter mijn linkeroog, waardoor mijn oog gaat ‘hangen’, word ik misselijk, intens moe en […]

    Lees de gehele ervaring
  • Ervaring Alexander (35 jaar)

    Ik kwam met problemen met nekpijn, hoofdpijn, pijn in mijn heup en been bij Nick Houdijk van Praktijk Proximaal. Wat me opviel is dat we tijdens het intakegesprek inhoudelijk diepgaand hebben gepraat. Na paar rake vragen over hoe mijn leven eruit zag, kwamen mijn tranen. Het werd me duidelijk dat ik overspannen was en echt iets moest […]

    Lees de gehele ervaring